Борис Бонев: Играем за победа, Спаси София ще е най-важният елемент на управлението на София

OFFNews 10 юни 2023 в 16:44 3758 2

Спаси София

Снимка Спаси София

Представянето на програмата на Спаси София

Играем за победа още на първия тур (на местните избори, б,р,), Спаси София ще е най-важният елемент на управлението на София, обяви Борис Бонев на представяне на управленската програма.

“Днес представяме най-важните мерки и подобрения, върху които професионалистите от Спаси София работиха години наред. Готови сме и няма да разочароваме столичани. Чертежите, проектите и решенията отдавна ги имаме. Казваме стига на това София да е личен банкомат на малцина. София ще бъде град за всички!” - заяви Борис Бонев.

На представянето на програмата си от Спаси София подчертаха, че кварталите са основен приоритет за следващите четири години. 

“Амбицирани сме да заменим сегашната работа на парче с цялостна визия и мащабни инвестиции в превръщането на междублоковите пространства в зелени оазиси. Освен ремонт на зелената система, алеите и осветлението, ще има и модерни детски и спортни площадки, както и места за съседски активности. Имаме и план за финансирането на проектите, като целта е всяка година да се изграждат по няколко такива парка”, каза Иван Караджов, архитект.

Инж. Кристиян Христов представи мерки за облекчаване на трафика и решаване на проблема с паркирането. По думите му, от Спаси София за набелязали над 20 терена за изграждане на монтажни паркинги в Люлин, Младост, Овча купел, Подуяне. Те ще се финансират с приходите от платеното паркиране на ЦГМ (Център за градска мобилност) и ще има хиляди нови места. “Целта е да се улесни движението, но и категорично да изчистим тротоарите и зелените площи от безразборно паркирани коли”, заяви инж. Кристиян Христов, който се зарече, че първата мярка ще бъде реформа и прозрачност в ЦГМ.

Трета цел на организацията е честно и прозрачно управление в обществен интерес. Това включва не само реформи на ключови общински дружества и спиране на течовете, но и връщане на природните дадености на София обратно на столичани. “Емблемите на София като планината Витоша и Къпалнята Мария Луиза в момента са недостъпни за софиянци и тънат в разруха. Юристите ни изготвиха правен анализ с ясни стъпки за тяхното връщането в общински ръце, така че гражданите да се възползват от уникалните природни дадености на София”, каза адв. Христо Копаранов.

“Събрахме страхотен потенциал от хора и идеи и това ни дава увереност, че Спаси София ще е в основата на бъдещето управление на града. Кой, ако не ние, които толкова години се борим с проблемите и познаваме решенията? На нас не ни трябва кампания, за да се срещаме с нашите съграждани, да чуем техните проблеми и да предлагаме решения. Правим го ежедневно и във всеки квартал на града. Софиянци ни познават и знаят, че нас истински ни пука за нашия град. Дошло е време заедно да се преборим за по-добра София. Затова призовавам всеки да се включи в битката да живеем в красив и подреден град, защото го заслужаваме!”, заяви Борис Бонев.

Общинският съветник изрази мнение, че политическата обстановка на национално ниво ще се отрази и на местните избори, но той смята, че управлението на ГЕРБ в София приключва. “Не само се борим срещу този модел, който изсмуква парите и потенциала на София, но и истински го ненавиждаме. Ние сме всичко, което те не са. Спаси София ще бъде гарант, че онези, които за 18 години не решиха нито един системен проблем на града, ще си починат от властта. Време е за промяна и на хората и на приоритетите в Столичната община!”, добави Бонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!