Болницата във Враца получава нови респиратори

Още 5 болници от Северна и Северозападна България са получили дарения

OFFNews Последна промяна на 18 март 2020 в 18:46 3871 0

Болницата във Враца ще получи нови респираторни апарати, съобщава БНР.

Изпълнителният директор на МБАЛ "Христо Ботев" д-р Петър Керемедчиев посочи, че дарението включва три респиратора, като пратката се очаква да пристигне до няколко дни благодарение на Банката за развитие.

От ръководството на най-голямото лечебно заведение в областта са поискали от Министерството на здравеопазването още осем апарата, които също се очакват. В момента в МБАЛ "Христо Ботев" разполага с 15 респиратора, които обаче са недостатъчни. По тази причина от ръководството на болницата искат да ги увеличат.

На въпрос на OFFNews смята ли ББР да подкрепи и други болници от институцията отговориха, че парични средства за закупуване на респиратори, тестове за COVID-19 и консумативи са били дарени още на болници от някои от най-бедните региони в страната. Това са МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ - Лом, МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ - Ловеч, МБАЛ „Св. Петка“- Видин, УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ - Плевен и МБАЛ „Канев“ – Русе.

Епидемията COVID-19 активира българския бизнес, който още в първите дни на извънредното положение, обявено от правителството, направи дарения за болници и фондове. Повечето здравни заведения у нас имат сериозна нужда от закупуване на животоспасяваща апаратура, с която да се борят с коронавируса и всеки един лев дарение би им бил полезен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови