Болницата с отнет лиценз: Москов провежда наказателна акция

OFFNews Последна промяна на 07 август 2015 в 12:28 3839 4

Д-р Добрин Папуров

Снимка http://www.targovishtebg.com/

Д-р Добрин Папуров

Министър Москов провежда наказателна акция. С тези думи ръководството на болница "Папуров" коментира решението за отнемането на лиценза й.

Управителят д-р Добрин Папуров даде пресконференция днес, за да изрази позицията си за решението на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов.

Частната хирургична болница в Търговище остана без лиценз, след като се доказа, че е източвала Националната здравноосигурителна каса. Това е видно от решение на Върховния касационен съд, който потвърди, че лечебното заведение е нарушавало права на пациенти.

Проверката в болницата е започнала още през 2007 година, а проверяваният период е 9 месеца. Делото е преминало през три инстанции, но едва преди дни е излязло и решението на ВКС. Според съда болницата е източила 200 000 лева от Здравната каса.

Д-р Папуров е осъден на 3 години условно.

"Решението е продиктувано от икономико-политически и местен натиск. То е на база моята присъда. То е спрямо физическото, а не юридическото лице. Нещата са чисто поръчкови", коментира той, а по повод обвинението за нарушени права на пациенти заяви: "Наш съдник ще бъдат пациентите ни" и допълни, че "ние доведохме медицината до хората".

С този акт беше смазана една инвестиция в Търговище за над 3 млн. лева, заяви още д-р Папуров, допълни, че „не е редно да се работи срещу частното здравеопазване“ и попита защо не е закрито частно лечебно заведение например в София.

Той отчете, че от създаването й до днес близо 13 500 пациенти са преминали през болницата, а операциите са почти 11 000.

Решението на министъра ще бъде обжалвано. Ако все пак се стигне до закриване на лечебното заведение, 71 души ще останат без работа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.08 2015 в 14:34

И след като през 2007 година от касата го хващат с кражба за 200 бона, РЗОК Търговище продължава да го помпа с по милион и половина годишно та до днес, че даже не им е и хрумвало да си прекратят договора. За чии му е на Папура лиценз, ако не го финансира касата. Сега съдът ще му го върне, понеже в МЗ са неграмотници и всичко ще продължи по старому. Москов ще играе герой за идиотите, а от НЗОК ще са разсеяни и щедри.

07.08 2015 в 13:43

И точна така трябва - наказателна акция към всички нагли крадци, особено пък за нагли изроди, които крадат от парите за лечение!!!
Браво, министър Москов!

07.08 2015 в 13:30

Абе да му го напапуря на тоя наглец. Не стига, че с влязла в сила присъда е установено, че точил кинти, ми сега и недоволен, дето му спират кранчето, което е трябвало да се спре отдааавна. Тояги на гол дебел гъз за тоя!!!

07.08 2015 в 13:23

Преди 8 години започнали дело.. Чак днес се намира човек, който да изиска резултат от ВКС. Това е. Факт, е че е първата осъдена клиника.