Болницата с отнет лиценз: Москов провежда наказателна акция

OFFNews 07 август 2015 в 12:28 4701 4

Д-р Добрин Папуров

Снимка http://www.targovishtebg.com/

Д-р Добрин Папуров

Министър Москов провежда наказателна акция. С тези думи ръководството на болница "Папуров" коментира решението за отнемането на лиценза й.

Управителят д-р Добрин Папуров даде пресконференция днес, за да изрази позицията си за решението на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов.

Частната хирургична болница в Търговище остана без лиценз, след като се доказа, че е източвала Националната здравноосигурителна каса. Това е видно от решение на Върховния касационен съд, който потвърди, че лечебното заведение е нарушавало права на пациенти.

Проверката в болницата е започнала още през 2007 година, а проверяваният период е 9 месеца. Делото е преминало през три инстанции, но едва преди дни е излязло и решението на ВКС. Според съда болницата е източила 200 000 лева от Здравната каса.

Д-р Папуров е осъден на 3 години условно.

"Решението е продиктувано от икономико-политически и местен натиск. То е на база моята присъда. То е спрямо физическото, а не юридическото лице. Нещата са чисто поръчкови", коментира той, а по повод обвинението за нарушени права на пациенти заяви: "Наш съдник ще бъдат пациентите ни" и допълни, че "ние доведохме медицината до хората".

С този акт беше смазана една инвестиция в Търговище за над 3 млн. лева, заяви още д-р Папуров, допълни, че „не е редно да се работи срещу частното здравеопазване“ и попита защо не е закрито частно лечебно заведение например в София.

Той отчете, че от създаването й до днес близо 13 500 пациенти са преминали през болницата, а операциите са почти 11 000.

Решението на министъра ще бъде обжалвано. Ако все пак се стигне до закриване на лечебното заведение, 71 души ще останат без работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!