БНТ се раздели и със Сашо Йовков

OFFNews Последна промяна на 14 януари 2020 в 19:40 5733 0

Сашо Йовков

Българската национална телевизия (БНТ) се раздели с ръководителя на спортната дирекция Сашо Йовков. Решението е било взето на заседание на Управителния съвет, съобщи генералният директор на телевизията Емил Кошлуков пред "Дневник".

"Сега изтече 6-месечният изпитателен срок и решението на Управителния съвет е договорът да не бъде продължен", обяснил Кошлуков.

Йовков беше един от конкурентите на Кошлуков в конкурса за генерален директор на телевизията, но не беше избран. Малко след това дългогодишният журналист стана ръководител на новосформираната дирекция "Спорт". "Приемам решението нормално, има си изпитателен срок, който след като изтече, следва да бъде взето решение. Аз не се разделям с телевизията, за мен БНТ е кауза", коментита Йовков. Той е навършил пенсионна възраст, но при необходимост и покана вратата пред него остава отворена. 

През юли Емил Кошлуков създаде нова спортна дирекция в БНТ и назначи за неин ръководител Сашо Йовков.

През октомври беше освободен кореспондента на националната телевизия в Берлин Мария Стоянова. Претекстът за това са икономии, но в същото време телевизията ще продължи да плаща за офиси и телекомуникационни услуги в германската столица. Мария Стоянова беше шеф на СЕМ при първото кандидатстване на Кошлуков за генерален директор на телевизията и открито се обяви против него заради политическата му обвързаност с телевизията на "Атака".

Преди това Емил Кошлуков освободи шефката на дирекция "Информация" Уляна Пръмова, програмния директор Надя Костова, директора на БНТ 2 Геновева Момчева и спортния журналист Камен Алипиев. Алипиев бе сред малкото журналисти от БНТ, подкрепили протеста срещу Кошлуков през януари 2018 г., когато той като програмен директор на телевизията искаше да промени темите на сутрешното предаване "Денят започва с култура".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !