Близо 300 служители на МВР в Кърджали излязоха на мълчалив протест

OFFNews 23 октомври 2020 в 16:25 2268 0

Около 300 служители от шест структури в МВР излязоха на мълчалив протест пред сградата на Областната дирекция на полицията в Кърджали, предаде БНР.

Те са обидени заради това, че не са включени към 34 ведомства, които получиха 30% увеличение на заплатите за работата им на първа линия за борбата с коронавируса.

"Работим непризнат труд, неглижирани, натикани в ъгъла и утре пак ще сме на първа линия. Ние ще си вършим работата, но управляващите трябва да се замислят дали трябва да е така", казват те.

Средната заплата на полицай е 980 лева, каза Марин Христозов, председател на синдикалната федерация на служителите в МВР в Кърджали пред БНР. Според него колегите му продължават да търпят най-тежките последствия от кризата, а няма материален стимул.

"Планираме мирни протестни действия. В момента протестът е мълчалив. Ако не ни чуе Министерският съвет, продължаваме с национален протест на 8-и ноември", категоричен е Христозов.

В протеста се включиха и полицаи от граничния участък в Златоград. "Не сме съгласни с разпределението на увеличението на заплатите. Обидени сме, защото ни зачеркнаха от този списък. Аз съм получил 0 средства. Няма пари за всички", казват те.

Марин Христозов добавя, че негови колеги са напуснали и са започнали да карат тирове в чужбина.

Протести ще има и в Пловдив, и в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!