Близки на родилка обвиняват лекар за мъртвородено бебе в Перник

OFFNews Последна промяна на 25 юни 2015 в 07:45 5187 4

Близки на родилка обвиняват лекар за мъртвороденото й бебе в пернишката болница. Според роднините 19-годишната бременна в 8-ия месец жена е консултирана от педиатър за прием на медикаменти, които са довели до отравяне на плода, съобщи Дарик. 

На жената, която е от  е от ромски произход, са й изписани лекарства, които тя приемала няколко дни поред. Миналата неделя е приета по спешност в лечебницата със силни болки и й е направено секцио, но плодът от мъжки пол бил вече мъртъв. Семейството и близките на родилката настояват за разследване на причините, довели до загубата на детето.

За мъртвороденото бебе потвърди завеждащият АГ-отделението в пернишката болница д-р Ивайло Лазов. Секциото на жената е направено в неделя вечерта, тъй като и първото раждане е извършено по този начин.

Протоколът от аутопсията, направена на плода, все още не е готов и не може да се твърди за каквито и да е конкретни причини за загубата на бебето, каза д-р Лазов. Става въпрос за доносен около 3 килограма плод, уточни завеждащият отделението. Според него е изключено причината да е в прием на медикаменти от жената по време на бременността. Ако майката е приела силно токсично лекарство, то това ще се отрази като здравословен проблем и при нея, какъвто няма, обясни д-р Лазов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.06 2015 в 18:00

Тя гинеколог, следящ бремеността и няма ли, какъв е тоя педиатър. Kaкъвто и лекар да е бил, който и фармацевт да попита, ще бъде консултирана адекватно, кое е безопасно и колко за плода...убедена съм, че е взела нещо по свое усмотрение и изобщо не и пука, че детето и е мъртвородено,е може би малко-заради еднократната помощ от социалните...промерно. Някак не де веъзва, да предявяваш претенции, че обичаш и си гледаш децата, а те да ходят боси и голи по улиците...

25.06 2015 в 10:48

На 19г с втора бременност! Никога в Бъгария не се говори за педофилия щом става дума за цигани.

25.06 2015 в 09:43

Напълно невярно,има медикаменти,които са безопасни за майката,но имат увреждащо действие върху плода.Въвеждането на болничен фармацевт в други държави спестява милиони и спасява животи,предотвратявайки лекарски грешки от такъв тип.Фармацевтите учат по три различни дисциплини как могат лекарства да въздействат върху фетуса.

25.06 2015 в 08:14

"Ако майката е приела силно токсично лекарство, то това ще се отрази като здравословен проблем и при нея"

Еми няма начин на неграмотни да се говори с аргументи, които те не могат да разберат. Все едно да се разправяш с читатели на бгмамма за ваксини или ГМО или с читател на офнюз и дневник за атомни централи и радиация.