Благоевград забрани масовите събирания на закрито

Прибързан и безотговорен е призивът на здравния министър да не се пътува до града, обяви кметът му Румен Томов и призова хората да не го спазват

OFFNews 16 октомври 2020 в 15:48 3419 0

Община Благоевград забранява масовите събития на закрито в срок от 14 дни и засилва контрола по спазването на мерките в района на пазара в резултат на разпространението на коронавируса. Вчера общината бе определена като червена зона, която означава, че там е налице опасно разпространение.

Мерките обяви от кмета Румен Томов на брифинг след заседание на кризисния щаб, съобщава БНР.

Призивът на здравния министър Костадин Ангелов е да не се пътува в област Благоевград, той обяви за прибързан и безотговорен. "Не го приемам! Мисля, че е крайно неуместно да се правят такива изявления от такива високопоставени хора! Аз ще призова да се влиза и да се излиза от и в Благоевград".

"За 14 дни ще ограничим на закрити места сватби, кръщенета и по мероприятия от този тип, и ще възстановим съобщенията по уредбата в община Благоевград за спазване на мерките. Обсъждахме и носене на маски, задължително, навън, което не се прие", каза Томов, според когото засега не се налагат по-драстични ограничения.

Пациентите с усложнения в трите болници са се увеличили с 25% за последните дни, а в Ансамбъл "Пирин" положителните проби вече са 23.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови