Благодарение на жандармерията пак БАБХ обработва товарите на Капитан Андреево

OFFNews Последна промяна на 07 август 2022 в 12:22 5799 4

Иван Демерджиев

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев

След 4 дни, в които БАБХ не бяха допуснати да обработват товари на ГКПП "Капитан Андреево", служителите вече работят. Това обявиха на брифинг от контролния пункт служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и представители на агенцията и местната полиция.

На място има засилено присъствие на жандармерията. "Жандармерията върна трафика на ГКПП "Кап. Андреево", каза министър Демерджиев.

До влизането ѝ на пункта се е стигнало след конфликти между представители на фирмата, която е оперирала по контрола на пункта, и служители на БАБХ. "Има екипи на жандармерията на пункта, за да поддържат обществения ред, тъй като между различни групи служители на дружества, на държавната агенция възникват периодични конфликти. Ние не може да си позволим тези конфликти да ескалират и да доведат до по-серизоно напрежение и до някакви последици", обясни Демерджиев.

За естеството на конфликтите посочи: "Подадени са десетки жалби и от двете страни. Всяка от страните обвинява другата в различни противоправни действия, включително присъствие на многобройни лица от частно дружество, които респектират с присъствието си, заплашват физически служителите на БАБХ – това са част от сигналите".

Съдът върна „Евролаб 2011“ като оператор по товарене на „Капитан Андреево“

Министърът е заварил още при встъпването си в длъжност проблема с хладилните камиони, които не са били обработвани ритмично. "От втори август се борим с проблема. Той ескалира около в петък, но в събота през нощта беше решен и резултатите в момента са изключително положителни”.

Напрежение е имало и сред шофьорите „Присъствието на жандармерията преустанови и това недоволство от страна на шофьорите", каза още Демерджиев. Той уточни, че сега вече камионите минават без затруднения, а Жандармерията ще остане на пункта, колкото е необходимо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5663

4

pisnamiotmutri

07.08 2022 в 16:48

На входа и на изхода на граница на ЕС сложили фирмички на борчета

-1180

2

Jingibi

07.08 2022 в 13:25

Винету ни върна директно в 90-те години.
Щом мутри си позволяват да заплашват държавни служители на държавен обект, познайте за какви чадъри става въпрос.
Ще гориш в АДА еднокнижнико, както и цялата ти фамилия!
Мръсен прост комунист!

120

1

Krasimir T.Georgiev

07.08 2022 в 12:57

Изпитвам съмнения за този нов министър. Да не се окаже Бойко Рашков-2.0