Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бивш шеф в КТБ: Цветан Василев ме следеше и заплашваше

OFFNews 27 октомври 2014 в 08:07 5263 5

Любомир Весов. Кадър: Нова тв

Директорът в КТБ (2004-2008) Любомир Весов заяви, че е бил подслушван и заплашван от мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.

Пред Нова телевизия бившият директор на КТБ сподели, че през 2009 година колата му няколко пъти е осъмвала със спукани гуми и счупени стъкла. Разговорите на Весов с клиенти и консултанти били следени, по думите му от Василев и с помощта на БТК.

"Съпругата ми пък беше много "горда", че всеки ден преди и след работа е беше следена", каза още Весов пред Нова тв.

Той поиска по-силната намеса на държавата и прокуратурата в КТБ.

"Държавата трябва да се намеси по-активно в този скандал. Познавайки Василев, той предприема атака срещу цялата финансова система. Ако това е така, може би прокуратурата трябва да се заеме и да преосмисли обвинението си и да повдигне такова за престъпление срещу Републиката", заяви Весов.

Според него кризата в КТБ е трябвало да се случи по-рано заради опасния растеж на банката.

"Колкото повече се забавяше този скандал, толкова по-зле можеше да стане. КТБ е антисистемна банка. Нейното ликвидиране няма да повлияе на финансовото състояние на страната", каза бившият директор на КТБ.

Според Весов вина за кризата в банката делят, както Василев, така и Делян Пеевски.

"По мое време Пеевски беше зам.-министър при тройната коалиция и се възползваше от влиянието си в медиите на майка си. Ако една банка е стабилна, то тя не може да бъде съборена от медиите. Такъв беше примера с една друга банка, която се справи отлично, когато хората започнаха да си теглят парите от нея", каза Весов.

По негови думи много хора от новата власт са водили разговори на четири очи с Василев е централата на КТБ, но истината за тези срещи могат да кажат само те и Цветан Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!