Бивш шеф на КАТ: Шофьорът, засичащ мотористи, трябва да се освидетелства

OFFNews 13 април 2015 в 11:33 19784 16

Алекси Стратиев

"Би трябвало колегите да пратят този водач на психологическо изследване. Един Господ знае дали всичко е наред при него. От гледна точка на медицинско изследване, той може да изгуби свидетелството си".

Това коментира пред Нова телевизия бившият шеф на КАТ Алекси Стратиев по повод подадените от мотористи сигнали за шефьор на Golf, който е засичал нарочно мотори в Кресненското дефиле на 11 април.

Момчетата, които са пострадали, са успели да разчетат регистрационния номер на опасния нарушител и са подали сигнал в полицията.

"Много уязвими са всички водачи, независимо дали са мотористи или велосипедисти. Снимките не могат да бъдат доказателство, но тези, които са заснели нередности, могат да бъдат свидетели и да напишат черно на бяло какво се е случило. Хубаво би било да се приемат любителските записи като доказателство", каза още бившият шеф на КАТ.

Българинът не е свикнал да спазва правилата, коментира Стратиев, бивш началник на КАТ във връзка с плашещата статистика за катастрофите по родните пътища. 

Според него трябва да се говори и да се провеждат кампании срещу нарушенията на пътя, но трябва да се упражни и жесток контрол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!