Бивш депутат от ПП проговори за семейната трагедия в Драгалевци

Съпругата, обвинена в убийството на Пейо Пеев, била служител на община Бургас

OFFNews 23 януари 2024 в 08:21 18573 1

Убийството в Драгалевци

Снимка БНТ

Една от жените, обвиняеми за убийството на 44-годишния Пейо Пеев в "Драгалевци", е служител на община Бургас. 33-годишната Габриела Славова - Пеева е началник отдел “Превенции и младежки политики”, съобщи БНТ. В момента тя е в отпуск по майчинство. 

Съдът вчера остави в ареста 54-годишната Красимира Трифонова, а дъщеря ѝ Габриела Пеева беше пусната под домашен арест. Заседанието се състоя при закрити врата по искане на защитата. Трифонова е бивш консул на България в Тайланд, съобщи бТВ. 

Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено са убили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Смята се, че спор за родителски права е вероятната причина за убийството. 

Бившият депутат от "Продължаваме Промяната" Велико Минков пусна вчера във фейсбук пост, в който заявява, че се смята за биологичен баща на 4-месечното бебе на Габриела, която е под домашен арест. Минков каза още, че е направил необходимите административни стъпки, за да припознае детето. 

Аз съм биологичния баща, уверен съм на 100%, на четиримесечното бебе, което Габриела роди. Това беше известно и на Пейо. Той е нейн законен съпруг от едва три седмици преди раждането през август, въпреки, че те имат 6-годишно дете. Пейо и Габриела не са имали връзка, поне за периода, в който аз съм бил с нея. Техният брак беше сключен три седмици преди раждането на моя син. Това прекрати възможността аз да мога да бъда вписан като баща, защото съпругът става баща“, заяви Велико Минков по бТВ. 

Той подчерта, че не знае защо е сключен бракът. „В разговорите ми с Пейо знам, че една от причините е да вижда по-често детето си, защото достъпът му до него е бил ограничаван системно“, разказа Минков.

„Двамата (Пейо и Габриела) сключват брака си в края на втората бременност. До средата на бременността с Габриела имахме прекрасни взаимоотношение и тя изведнъж реши да прекрати всякаква комуникация с мен. Тя преграждаше всякакви опит, за да се видя с нея. Нямам конкретни обяснения“, обясни той.

Минков каза, че не е виждал детето си. „Преди дни се видях с Габриела случайно и нейната реакция беше, че ще викне полиция, да не ги доближавам. Това не беше провокирано от моя страна. В далечината видях детето в ръцете на баба си“, заяви Минков.

„С Пейо обсъдихме още в първите дни след раждането случилото се и тази грешка. И двамата се съгласихме, че биологичните бащи трябва да са тези, които да са вписани в акта за раждане“, допълни Минков. Той отрече да е имал конфликт с убития Пейо.

"Сега съм IT специалист. За две седмици бях в парламента. Напуснах Народното събрание по своя воля", каза още той. 

"Мотивът е ясен от самото начало. За мен най-вероятно се касае за инцидентен случай, непланирано убийство. Нещо е възникнало между тях именно в тази вечер, което е било плод на създадени взаимоотношения доста време преди това", така коментира криминалистът Ботьо Ботев по БНТ убийството на Пейо Пеев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки