БГ абсурд с парите от Европа: Фитнес на открито в село само с пенсионери

Възрастните са възмутени, не знаят дори какво представляват уредите

OFFNews Последна промяна на 31 август 2017 в 14:58 17819 7

Снимка бТВ

В малкото кърджалийско селце Брезен възрастните хора се сдобиха с модерна екстра - фитнес на открито. Това не е пример колко е уредена България, а как се харчат европейските пари - без никаква мисъл.  

В малкото селце в община Арден живеят само възрастни хора, като най-младият е на 60 г., деца няма, а училището отдавна е затворено, разказва в свой репортаж бТВ. Но пък в запустелия му двор, между бурените, е изградена фитнес площадка с европейски пари. По всичко личи, че тези уреди не са използвани и вече са започнали да ръждясват.

За хората от селото, в което и най-младите са пенсионери, уредите изглеждат странно. Някои дори не знаят какво означава фитнес.

А и в планината, където физическият труд е ежедневие, да тренираш за здраве на открито си е губене на време.

„Да бяха сложили две три пейки и една беседка за сянка, това щеше да е по- добре, отколкото тези уреди”, казва кметът Мюмюн Юсеин пред бТВ.

„Безсмислено е да се харчат едни пари за неща, от които населението няма нужда. Тези пари могат да се оползотворят за нещо друго – въпрос на креативност е, въпрос на разбиране, въпрос на потребност,” посочва областният управител на Кърджали Никола Чанев. 

В Брезен конкретно хората имат потребност от канализация, тъй като такава няма, но за сметка на това пък има фитнес на открито. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7671

7

Hissarion

01.09 2017 в 13:11

ЕС е хранилка на всички нива, не само в България. Докато в Брезен слагат железа за бабите, в Брюксел разни комисари и секретари източват милиони.

8696

4

Санд

31.08 2017 в 23:17

Не е вярно, че е без никаква мисъл. На всеки е ясно, че е добре помислено, кой е спечелил при закупуването на фитнеса. Вместо да ни кажат кой е КОЙ, ОФФ ни залъгват с абсурди...