Безплатни образователни ресурси за преподаватели по педагогика в 7 университета

OFFNews 02 ноември 2020 в 06:15 1530 0

Издателска група „Просвета“, в сътрудничество с А1, осигурява свободен достъп до електронната образователна платформа е-просвета на преподаватели, които подготвят студенти в педагогическите специалности на 7 университета.

За целта от "Просвета" изпратиха писмо до ректорите на СУ „Св. Климент Охридски“, ПУ „Паисий Хилендарски“, ШУ „Епископ Константин Преславски“, ЮЗУ „Неофит Рилски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Тракийският университет в Стара Загора и Бургаският свободен университет.

Свободният достъп се предоставя до края на учебната 2020/2021 г.

„Вярваме, че е много важно преподавателите в българските университети да се запознаят с модерните дигитални форми на обучение и да ги използват при квалификацияга на бъдещите учители. Нашата платформа може да се превърне в ключов инструмент за съвременна и адекватна подготовка на педагогическите специалисти“ – казва Владимир Кръстев, изпълнителен директор на „Просвета Либри“.

Е-просвета е българска платформа за образователно съдържание, която предоставя разнообразни форми за обучение на децата и учениците – от детската градина до 12. клас. Освен учебниците на „Просвета“ по всички предмети и за всички класове, платформата предлага и стотици видеоуроци от 1. до 7. клас, както и кратки дигитални уроци. Е-просвета съдържа хиляди  образователни ресурси – тестове, 360° VR панорами, филми, звукозаписи и др. Те са разработени по задължителните учебни програми, утвърдени от МОН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!