Безмоторното състезание Red Bull Soapbox се завръща на бул. Черни връх в София

OFFNews Последна промяна на 30 април 2018 в 14:20 5411 0

Снимка Red Bull

За четвърти поред път на бул. „Черни връх“ в София ще се проведе състезанието без аналог - Red Bull Soapbox.

На 30 септември 2018 г., между 11:00 и 16:00 часа, няколко десетки отбора ще се спуснат в състезание срещу часовника със самоделните си колички, за да покажат смелостта и креативността си с една обща цел – забавление.

Всеки, който чувства, че е роден изобретател, мечтател, шоумен или човек с бензин в кръвта, може да сформира отбор от четирима ентусиасти и да се включи в състезанието. За да станете част от него, първо ще трябва да представите проект на безмоторна състезателна количка, задвижвана от гравитацията и въображението ви до 15 юни 2018 г. Идеите може да изпращате на интернет страницата на събитието.

Освен скоростта, критериите за оценка от журито ще са оригиналност на количката и атрактивно представяне на отбора по време на състезанието. Но преди това, ще трябва да впечатлите с идейния си проект – колкото по-щура и забавна е количката ви, толкова по-голям е шансът да оберете овациите на публиката. С представянето на отбора преди спускането, пък трябва да спечелите сърцата на журито. 

Red Bull Soapbox е състезание, което има богата и забавна история в десетки държави по света. Проведено е за първи път в Белгия през 2000-та година и от тогава обединява хората с творчески заряд, смелост и умение да майсторят.

Състезанието се проведе за първи път в България на 28 септември 2014-та, когато взеха участие 54 отбора от цялата страна.

Red Bull Soapbox е предизвикателство както за начинаещи, така и за опитни състезатели. Отборите, допуснати до състезанието, ще бъдат не повече от 70.

Повече информация за Red Bull Soapbox race, както и снимки и клипове на изминали състезания може да откриете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X