Без съществени изменения: Речните нива ще се покачат на 7 и 8 януари

OFFNews 05 януари 2024 в 17:20 735 0

Дъждовно време

Снимка GettyImages

Илюстративна снимка: Река

Валежи от дъжд ще покачат нивата на реките на седми и осми януари, информират от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Не се очаква реките да излязат от коритата си. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

Краткотрайно покачване на водите ще има в неделя в планинските части от Дунавския басейн и във водосбора на р. Искър над Роман. В понеделник ще се повишат речните нива в целия басейн.

В Черноморскиа басейн повишението на речните нива ще има и през двата дни.

По-значителни повишения на речните нива ще има в Източнобеломорския басейн в неделя, а в старопланинските и средногорските притоци на р. Марица и р. Тунджа - в понеделник. От вечерта на шести, седми и осми януари ще има повишения на речните нива в целия Западнобеломорски басейн.

За разкъсана облачност утре, която до вечерта ще се увеличи, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Късно вечерта и през нощта срещу неделя на места в крайните южни райони, главно в Родопската област, ще завали дъжд.

Ще духа до умерен, в източната част на Дунавската равнина временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 10° и 15°, на север от планините до 18°, в София – около 13°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки