Без причина бракониери застреляха седем кошути

OFFNews 31 януари 2017 в 11:44 3777 4

Снимка бТВ

Седем кошути са застреляни в района на Попово само за седмица. Това е стганало на територията на ловно стопанство „Черни Лом”.

Територията на ловното стопанство е 130 хил. хектара и все още не е ясно дали намерените убити седем животни са всички застреляни от един и същи бракониер. Горските затягат мерките за охрана, но няма как да обхванат цялата територия на стопанството, предава бТВ.

„Това е по-скоро вид демонстрация на някакъв примат”, смята Григор Гогов, директор на ДЛС „Черни Лом”.

Много от кошутите са бременни в този период от годината – факт, който още повече показва безскрупулността на бракониера. Горските имат подозрения кой е той, но все още не могат да докажат това по законовия ред.

„Почеркът е един и същи – стреля се в главата, където куршумът минава и не оставя следа, не може да се вземе проектил да се установи с какво оръжие е стреляно”, казва Гогов.

Редовните регистрирани ловци от Попово и региона също са възмутени от бракониерски прояви.

От полицията съобщиха, че за всеки един от засечените бракониерски убийства на кошутите е образувано досъдебно разследване, като се проверяват всички редовни ловци в региона, както и всички известни на закона бракониери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12779

1

Немец

31.01 2017 в 12:42

Като правило ловците са примати и то от най-тъпите и жестоки които някога са се пръквали...Да убиваш животни за удоволствие е отвратително и долно...Дано да го хванат тоя изрод и да го осъдят...но няма да върнат животните.

 
X

Подкастът на OFFNews