Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бетонират дървета при ремонта на столичен булевард, кметът прати проверка

OFFNews 18 юли 2016 в 10:56 18590 16

Ремонтът на столичния булевард "Владимир Вазов" се извършва некачествено, алармираха от групата "Спаси София". 

Най-амбициозният и мащабен ремонт на общината през тази година, струващ колосалните 13,5 милиона лева, е с крайно мърляво изпълнение на тротоарите, сигнализират от групата. 

От "Спаси София" разпространиха и снимки на бетонирани и отрязани дървета по булеварда. 

Бихме искали да призовем и всички общински съветници в Столичен общински съвет да обръщат по-сериозно внимание на проблемите с инфраструктурата, да следят за качеството и да изискват корекции и санкции навреме. Тяхната функция не е да гласуват под строй в залата, а да бъдат очите и ушите на софиянци, пишат още от "Спаси София". 

Кметът прати проверка

Допуснатото асфалтиране на тротоари по бул. „Владимир Вазов“ около пънове на дървета, без да са фрезовани, и около дървета, без да се направят клоцове, е изключително безотговорно и недопустимо като отношение към работата. Изпратила съм проверка на място, която да установи кой е отговорен и как е била организирана координацията на дейностите в обхвата на ремонта. В задълженията на избраната надзорна фирма е да следи всекидневно работата на изпълнителите, така че да се гарантира качеството. Допусналият тази мърлява и безхаберна работа ще бъде санкциониран, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12169

13

BB-8

18.07 2016 в 14:25

Свине. Цялото им строителство е такава свинщина, грозотия и простотия.
Те не разбират какво е дърво, не са виждали и не знаят кво да правят с него. Може да го махнат, а може да сложат бордюр и да го заобиколят, но вместо тези две елементарни решения, за които и тригодишно би се сетило, те просто са решили да ги залеят с асфалт...

63994

11

Red or Dead

18.07 2016 в 13:20

Апропо, днес има някаква промоция за “миносочук“ без да уточняваме, че сме чели Азимов, та реших да се възползвам от промоцията;)
'чесън'.....не, че ми се искаше ама нали се беше “притеснил“...

63994

10

Red or Dead

18.07 2016 в 13:15

““““.....То пък да не се пошегува човек ....“““““


Ма то и аз САМО се шегувам бе.....нали уж тук всички САМО се шегуваме бре......ти “шегувайки се“......колко “поста“ изчагърка от твоята стеничка на фейсчитУ......да бе знам, ти ...НЯМАШ.:):):)

И кво разправяш значи, даскаличката по руски от Самоков и тя “евразийска подлога“, ама казвайте ги тез нещица отраничкУ, че онуй шибече ЙозефчУ ДолчетУ изпада в небрано лозе, ако знаеше човечецът, нямаше да я обарва по пейките..:):):)
 
X

Да помогнем на украинските деца!