Бедственото положение в Смолянско остава

OFFNews Последна промяна на 03 декември 2017 в 19:10 1665 0

Снимка sxc.hu

В пет от общините, засегнати най-сериозно от падналите валежи, обстановката е нормализирана, съобщават от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Към 18 часа обявеното бедствено положение в Смолянска община остава.

В Кюстендил eкипите на пожарникари и спасители са реагирали на 6 сигнала, свързани с усложнената метеорологична обстановка - наводнени мазета и паднали дървета. Нивото на р. Бистрица се понижава.

Перник: В дежурната на пожарната в Перник са получени 41 сигнала за наводнени обекти, повечето –мазета, в града. На терен работят 6 пожарни екипа, няма застрашени хора

София: Екипите на ПБЗН са отработили 33 сигнала за наводнени мазета и паднали дървета. Няма застрашени хора. Продължава непрекъснатото дежурство на екипите, които на място наблюдават яз. Суходол. Нивото на водоема, към момента е в норма. При необходимост се изпуска контролирано.

Организирано е наблюдението на водоемите които представляват евентуална опасност за населението, ако прелеят.

В Смолян продължава обявеното бедствено положение на територията на цялата община. Водните количества в язовирите, микроязовирите и хвостохранилищата са в норми.

Към момента обстановката е нормална, водите в речните корита са повишени, но няма преливане на водоеми.

Направена е организация кметските наместници да следят за нивото на реките. Малко по-рано бе извършен оглед на най-застрашените места от заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов.

Екипите на ПБЗН са отработили 6 сигнала - основно наводнени мазета.

Със заповед на кмета на община Девин е обявено частично бедствено положение, считано от 10:00 часа на 03.12.2017 г. във връзка с падналите голямо количество валежи, в следствие на които са се образували свлачища и има пропаднали пътища в с.Триград, с.Кестен, с. Жребево и кв. Настан. Няма застрашени и бедстващи хора.

В Монтана пожарникари и спасители са се отзовали на 6 сигнала за наводнени мазета.

Валежите са спрели, създадена е организация за ежечасно наблюдение на критичните участъци на реки и язовири.

В Кърджали е организирано е и се поддържа ежечасно наблюдение на критичните участъци на реки и язовири.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови