БДЖ с нов график на влаковете от утре

OFFNews 14 декември 2013 в 16:05 8657 3

Влак на БДЖ
Влак на БДЖ

 

От утре, 15 декември, влиза в сила ново разписание на влаковете на БДЖ.

В обновения график е заложено пускането на 47 нови влака, които ще пътуват по различни направления в страната. Подобрени са връзките между влаковете в отделните гари, увеличена е честотата им на движение, както и броят на спирките на бързите влакове, съобщиха от компанията.

През 2014 г. националният железопътен превозвач увеличава обема на превозите с железопътен транспорт. Превозът на пътници ще се извършва с общо 606 влака, от които: 24 международни бързи влака (като 14 от тях ще се движат само през летния сезон), 79 бързи влака (като 8 от тях са със задължителна резервация), 148 пътнически влака и 355 крайградски пътнически влака.

Ето и какви са промените:

В региона на София ще бъдат пуснати в движение 12 нови пътнически влака. В сутрешните часове от София ще пътува още един пътнически влак до Радомир. Допълнителен влак ще се движи всяка сутрин и от Перник за София, както и през работните дни от София за Костенец.

В следобедните часове между София и Лакатник ще се движат още два пътнически влака, които ще бъдат удобни за пътуване на учениците в региона. Такива два допълнителни влака ще пътуват и от София до Банкя.

 За прибиращите се от работните си места пътници във вечерните часове допълнително ще се движат още четири влака между София и Лакатник, два влака между София и Драгоман, както и един влак от София за Перник.

В област Добрич ще бъде възстановено движението на директните вагони (един спален и два седящи вагона) по маршрута София-Повеляново-Добрич-Кардам и обратно.

В останалите региони на страната допълнителни влакове ще пътуват между Стара Загора и Карлово, между Пловдив и Карлово и от Стара Загора за Пловдив. За подобряване на връзките между влаковете в отделните гари ще се движат допълнителни влакове между Царева ливада и Габрово за връзка с влаковете за Горна Оряховица и Дъбово, както и между Кюстендил и Радомир за връзка с бързия влак от София за Благоевград. Допълнителни влакове ще пътуват и между Мездра и Враца, както и между Хисар и Долна махала и ще осъществяват удобни връзки с влакове, пътуващи по други направления.

 В новия график за движение на влаковете ще бъдат удължени и маршрутите на някои пътнически композиции:

 Един влак от Радомир за Кюстендил вече ще се движи от Перник до Кюстендил.

 Два влака от Мездра за Плевен вече ще пътуват от Враца до Плевен.

 Един влак от Мездра за София вече ще се движи от Враца до София.

 Един влак от Троян за Левски вече ще пътува от Троян до Плевен.

 Сутрешният влак от Дупница за Кулата вече ще се движи от Бобов дол до Кулата.

 Един влак от Пловдив за Септември вече ще пътува от Пловдив до Костенец.

 Два влака, които пътуват между Царева ливада и Стара Загора, вече ще се движат между Горна Оряховица и Стара Загора.

 Шест влака, които пътуват между Варна и Карнобат, вече ще се движат по удължен маршрут между Варна и Бургас. По този начин е създадена директна връзка на населените места от общините Руен и Сунгурларе с Бургас.

 В новото разписание на влаковете няма железопътни участъци, в които да е преустановено обслужването с железопътен транспорт.

 Подробна информация за новия график за движение на влаковете клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да получат от всички железопътни бюра и гари в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!