БДЖ обмисля да пусне една карта за влакове и градски транспорт

OFFNews 18 декември 2015 в 16:20 3067 1

БДЖ разработва идея за единна карта на влаковете и градския транспорт, съобщава управителят на „БДЖ – Пътнически превози” Димитър Костадинов, цитиран от БГНЕС.

Проектът е в начален етап и се очаква със съдействието на общините да бъде реализиран през 2016 г.

Идеята е родена вследствие на това, че около 350 крайградски влакове в цялата страна возят пътници от вкъщи до училище и работа. 

Освен това от държавния превозвач възнамеряват да оборудват търговските влакове с интернет през следващата година.

Беше съобщено още, че се е появил казус, свързан с новия бърз влак със задължителна резервация София-Русе, който пристига за 6 часа и 11 минути заради разлика в цената през календарните дни. От БДЖ обещаха, че цената ще бъде намалена, тъй като влакът ще бъде с по-ниска категория, но ще остане бърз.

Друг основен проблем е свързан със спирането на влака-експрес Чайка по линията София-Бургас. Това е направено вследствие на постоянните му закъснения, породени от ремонти по трасето, които са отказали много пътници. Влакът ще бъде върнат в движение след края на ремонтните дейности.

Димитър Костадинов съобщи, че все още има влакове, които се движат с по 5-10 души, но ако бъдат спрени, това значи хората да спрат да използват влакове на конкретните места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови