БДЖ изневери и на Мария Габриел: Теснолинейка остави на полето семейството ѝ и дипломати

OFFNews 03 юни 2023 в 16:14 11960 14

Теснолинейка

Снимка БГНЕС

Теснолинейка

Кандидат-премиерът Мария Габриел не успя да разходи чужда делегация с теснолинейка, тъй като влака аварира, предаде агенция "Булфото".

Авария на теснолинейката за Велинград е принудила кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел заедно с делегацията и семейството си - съпругът ѝ Франсоа Габриел и синът ѝ, да слязат край Цепина.

Причината е била повреда в локомотива - аварирал е и парният, и дизеловият.

Наложило се е автобус да бъде изпратен автобус, за да не чака делегацията пристигането на нов локомотив. С автобуса делегацията е била отведена до Велинград.

Става въпрос за извънреден влак за организирано частно пътуване, атракционно, с парен локомотив, уточниха от БДЖ пред БТА.

От компанията обясниха, че предлагат такава услуга - наемане на ретроподвижен състав, парни локомотиви, ретровагони, и много чужденци, които са любители на железопътния транспорт, индивидуално или чрез туроператори правят запитвания.

След тази авария няма проблеми с движението на теснолинейката, тъй като това е извънреден влак, не е от редовна композиция. Аварията не е повлияла на движението на регулярните влакове.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

615

15

Уисъл блоър

06.06 2023 в 11:45

Ходороковски правилно им е отговорил вчера: Израждане не са Про-руска а Про-Диктаторска партия, това е!

2550

14

alfakentavur

04.06 2023 в 10:03

Mateevk, няма абсолютно никакъв смисъл да се опитваш да обясняваш.
Всичкото им е лъжи и опит за заблуда, защото в про-рашистката позиция няма абсолютно нищо вярно.
Опитват се пъвросигнално в елементарните умове да натиснат някакви струни, които да ги убедят, но при човек с повече от 2 мозъчни клетки това няма как да се случи.

2099

13

Mateevk

04.06 2023 в 09:22

Пробългарската суверенна позиция може да се изразява само в едно - на направим така, че бъдещите поколения да не бъдат възпитавани в исторически лъжи, митове и легенди, защото видяхме докъде ни докара това. Нека учим и си правим поуки от написана от нас самите истинска история, а не такава, написана ни от друг, в резултат на което естествената симпатия на българина към Русия се превърна в нещо като религия. Нямаме нужда от това. И в тази връзка не може да бъде проява на пробългарска суверенна позиция запазването на мрачните символи на историческата лъжа като МОЧА, Альоша и т.н. или предозирането с историческата благодарност, изразяващо се в безброй обекти с руски имена, като се започне от катедралния храм, мине се през Дондуков 1 и 2 и се стигне до цензурирането на националните ни герои и класици заради "русофобския" уклон в техните идеи и творчество. И не ни трябват повече и други "религии". Имаме си истинска такава.

2550

12

alfakentavur

04.06 2023 в 08:13

Леле "закопа" ме. Обиди ме на "посолство" и сигурно ще те наградят с грамота с петолъчка. Една трета от ватниците в твоята Матушка живеят без канализация, някои не бяха виждали тоалетна чиния преди "тридневната операция", която "Втората армия в света" вече 460+ дни води.
А тукашните им мекерета обиждат на "посолство".
Кое посолство? На държавата, в която учат половината от децата на върхушката на СССРайха, както и на изразяващите "суверенна пробългарска позиция"? А другата половина са къде? В Магадан?

12078

10

edin slep

04.06 2023 в 01:12

Аварирали са два локомотива - това говори много, за състоянието на БДЖ, което се източва системно от години.

Трябва да си оправим железните пътища, да се пътува с 200 + километра, да е по-бързо от пътуване с кола и на разумна цена.

Сега е евтино, но бавно и може да закъсаш някъде.

3767

7

Име на профила

03.06 2023 в 19:03

Откроено казано, от постовете ти ми бие на израждане, макар да признавам, че не е ясно заявено.

Съгласен съм, че вече няма за кого...
 
X

Да помогнем на украинските деца!