Бащи протестираха срещу закона за домашното насилие

OFFNews 09 ноември 2017 в 10:45 6378 2

Снимка OFFNews

Протест срещу злоупотребите със Закона за защита от домашно насилие се проведе тази сутрин пред Съдебната палата. В акцията се включиха бащи, които твърдят, че са пострадали от такива. 

Те издигнаха плакати, на които пишеше "Бащината любов не е насилие", "Аз съм родител, а не насилник" и "ЗЗДН - закон за злоупотреба с децата ни".

Протестиращите настояха за законодателни изменения, които преустановят лошите практики в закона. Те се обявиха против действащата забрана за контакт между дете и родител със заповед за защита от домашно насилие.

Родителите желаят още решението по дело по ЗЗДН да не се използва като доказателство по други дела и да води до каквито и да е други вредни последици за когото и да било от страните. Техните искания включват и премахването на наказателния елемент от ЗЗДН, който е задължителна глоба.

Според протестиращите целта на този закон е да даде бърза защита на жертвите на домашно насилие, а не да налага наказания на нарочените извършители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

10.11 2017 в 01:50

И кво правим, когато съдийките злоупотребяват с това? Щото такива дела, "случайно" разбира се, никога не се разпределят на съдии.
За тебе не знам, а аз имам близки примери за тоя проблем.

15914

1

поп Дръвчо

09.11 2017 в 22:10

Некой пак нема идея срещу какво протестира.

ЗЗДН си е закон като всеки друг и за да има наказателно преследване се предполага доказване на вината, а не нарочване на извършителя.

А при доказана вина за домашно насилие бащината любов някак отива на второ място.