Баща на загинал при взива в Горни Лом ще съди държавата

ОFFNews 16 ноември 2014 в 16:51 2159 0

Димитър Димитров, който е баща на един от загиналите при взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом, смята да съди държавата заради инцидента, съобщава по Нова телевизия.

"Искам истината да се знае. Не може да загиват хора, само защото някои рискуват живота им, за да печелят пари", казва опечаления баща.

Димитров иска да научи защо държавата е позволила гръцките мини да влязат за обезвреждане в нашата страна.

"Тези мини изобщо не е трябвало да се обезвреждат в България. Смятам, дано не съм прав, че е имало грешки по отношение на тия лицензи и оценки върху въздействие на околна среда и по технологията за утилизация на тези мини", обяснява Димитров.

Димитър Димитров вече се е свързал с различни неправителствени организации, които му помагат с намирането да съди държавата. Избрал е и адвокат, който да го представлява по делото.

Междувременно стана ясно, че фирмата, която е стопанисвала взривения завод, изпратила на Димитър Димитров писмо, в което го моли да каже какво обезщетение иска за смъртта на сина си.

„Смятаме за свои дълг да ви уведомим, че дружеството като колективен работодател има желание доброволно да уреди имуществените отношения във връзка с изплащане на обезщетение от настъпилата трудова злополука. Предвид горе изложеното ви молим да ни информирате за претенциите относно отговорността на работодателя за настъпилата трудова злополука с оглед постигане на споразумения за размера на обезщетението”, се казва в писмото.

„Аз да информирам работодателя, какви са неговите отговорности. Аз не съм човекът, който може, съдът може да каже. Води се следствие, той ще каже, какви са отговорностите на работодателя. Така че аз не искам това да го коментирам повече. Смятам да си потърся правата по съдебен ред”, заявява Димитров в отновор на писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови