Бързи и яростни: Шофьор кара с 240 км/ч на Околовръстното в София

OFFNews 11 януари 2024 в 08:51 1562 2

скорост

Снимка Pixabay

Скорост.

Камерите на Столичната община ежемесечно засичат шофьори, които развиват опасно високи скорости. Абсолютният рекорд за декември от 240 км/ч е регистриран на Околовръстното шосе.

Друго място, на което са засечени множество нарушители, е бул. „България”. Там водач бе сниман да „лети” с 200 км/ч. Само за месец камерите са засекли над 8000 нарушителя в този район.

„Записва се само скоростта, нарушителят остава анонимен. Статистиката се прави, за да се определят местата, където има най-много джигити и часовият диапазон, в който хората си позволяват подобни своеволия. Целта е да се засили контролът. Таблата в столицата са 32, като се местят постоянно”, обясни пред Нова телевизия Димитър Петров от "Управление и анализ на трафика" към Столичната община.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

11.01 2024 в 10:26

Far Rider,

Това не са камери, а само табла, които ти показват скоростта. Като това на снимката от линка. Нямат техническата възможност да снимат. Но записват в паметта си всяка регистрирана скорост. Много по-евтини са от камерите и могат да се слагат на много повече места. Идеята е хем да се получава статистика за скоростта в дадения участък (както пише и в статията), хем водачите да се подсещат, че правят простотии и това не е незабелязано. Ако някой искаше да лапа пари, щеше да направи точно обратното - да снима и да глобява. В тия табла няма келепир.

https://trafic-innovation.com/produits/panneau-afficheur-de-vitesse-thin-12/

135

1

Far Rider

11.01 2024 в 10:00

Каква е ползата да регистрират скоростта като шофьора остава анонимен и няма наказание? Да лапат пари.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки