Балтов възмутен: Как смее Салчев да праща проверки, оставка!

Уволненият шеф на Пирогов се оплака, че министър Кацаров вкарал къртица в болницата му

16 юли 2021 в 09:33 13400 4

Присъединявамe се към мнението на колегите от БЛС и от управителния съвет на Софийската лекарска колегия и искаме оставката на шефа на НЗОК проф. Петко Салчев, защото той си позволява, след като преминаха тези 2 вълни, след като ние изкарвахме тези кошмарни месеци в болницата, в момента да пуска проверки. Това заяви уволненият шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов в "Денят започва".

Медици от "Пирогов" и днес излизат на протест в негова защита. Те са възмутени и от обвиненията в злоупотреби от страна на "Пирогов". Обидени са от твърденията за фиктивни диагнози, с цел източване на здравната каса, каквито отправи министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Освободеният директор заяви, че днес ще внесат възражение по обвиненията.

Според Балтов в "Пирогов" всичко било  абсолютно прозрачно и винаги всички точки са обсъждани и са изпращани предварително на всички членове на борда.

Той разказа, че новият член на борда на директорите е искал епикризите от всички протоколи за последните 5 г. на съвета на директорите.

"Аз изключително учуден казах: Вижте какво, това е невъзможно, няма как да ви дам копие от всички протоколи на съвета на директорите за последните 5 г., това е търговска тайна", каза проф. Балтов.

Според мен този човек е "къртица" на министъра и зам.-министъра, каза още той.

"След като е направена равносметка на месеца, се оказва, че харчовете по време на пандемията за Ковид епидемията, когато лекувахме с повече от 500 легла, ние сме похарчили над 8,5 млн. за лечението на пациентите. Имайки предвид, че това е заболяване, което не беше ясно, тези разходи бяха абсолютно наложителни, ние не сме се опитвали по никакъв начин да спестяваме, за да правим полумедицина", каза Балтов.

По думите му стойността за клиничната пътека за пациент с Ковид е 1200 лв., а се оказва, че всъщност 4000 лв. струва лечението при средно тежки състояния.

Балтов подчерта, че не е имал никакъв контакт с министър Кацаров.

"Министърът на здравеопазването се оказа, че е един бивш председател на една неправителствена организация, която дойде в министерството със своите хора, почна да прави проверки в големите държавни структуроопределящи болници, не малко отговорни за всички преминали вълни и почна една по една болниците да ликвидира ръководството - Лозенец, Александровска, Пирогов", каза Балтов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7145

2

kokoten

16.07 2021 в 10:14

Хора без достойнство и без чест....крал си...по-добре си мълчи...този винаги е бил мекере и подлога...навремето за много по-малки нарушения смениха малкия Миланов и сложиха тоя подлагач...Успех за Ванко Поромански.....