Баловете в гимназиите в София (пълен списък)

Училищата с топ обучение по математика, немски и компютри привличат най-силните седмокласници в столицата

Александра Маркарян 28 юни 2017 в 11:45 40996 0

Снимка БГНЕС

Математика, немски език и компютърни науки. Това са приоритетите на най-силните ученици, кандидатствали след седми клас в софийските гимназиите, показва справката за баловете по паралелки на Регионалното управление на образованието.

С най-високите балове отново са Софийската математическа и двете немски гимназии (91 НЕГ и 73 СУ), а тази година за първи път много напред в класацията излиза и училището към Техническия университет в София.

Софийската математическа гимназия (СМГ) заема първите две места с паралелките си с първи чужд език немски и с първи чужд език английски. 91 Немска езикова гимназия (НЕГ) е трета, а четвъртата пралелка по бал е за 125 средно училище (СУ) "Боян Пенев" с изучаване на чужди езици.

За първа година толкова напред в класацията по бал излиза Технологичното училище по електронни системи към Техническия университет, чийто клас "Компютърни мрежи" пети сред всички 360 паралелки с прием след VII клас в столицата.

Веднага след него се нарежда Националната природоматематическа гимназия.

Седмото място отново е за 91 НЕГ, а осмото е пак за ТУЕС, с класа "Системно програмиране" и английски език.

9 Френска езикова гимназия (ФЕГ) заема деветата позиция с класа с първи чужд език френски, втори - английски и разширено изучаване на български език и литература.

Последна в Топ 10 на паралелките е 164 Испанска езикова гимназия - с испански и втори чужд език френски. 

Втора немска езикова гимназия (73-то средно училище "Владислав Граматик") заема 15-ото място в класацията по паралелки с класа си с първи чужд език немски, втори - английски и разширено изучаване на математика.

В Топ 20 влиза още Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън".

Ето и подреждането в останалите паралелки с прием след VII клас в София (справката е на Регионалното управление на образованието - София-град):

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови