Балканфарма АД проактивно отстранява нерегламентирани отпадъци под АМ ''Струма'' в близост до Дупница

OFFNews 25 август 2020 в 12:00 6608 0

В началото на месец септември "Балканфарма" АД, фармацевтичен завод, собственост на "Тева" в България, проактивно започва отстраняване на фармацевтични отпадъци, оставени под автомагистрала "Струма" от бивш изпълнител на дейности по извозване и съхраняване на отпадъци, информират от компанията. Teвa взе това решение в пряка консултация с Министерството на околната среда и водите.

"Заедно с всички български държавни институции, отговорни за тази дейност, започваме проактивно отстраняването на отпадъци под магистрала "Струма". Тева е най-големият работодател в град Дупница и региона и за нас осигуряването на чиста и безопасна среда за жителите е въпрос на корпоративна отговорност", каза г-н Гади Мукомолов, генерален мениджър на завода в Дупница.

Като световен лидер в генеричните и специализирани лекарства, Teva е ангажирана да има положително въздействие, като допринася за здравите общности и ръководи отговорен бизнес. Ние работим при строги стандарти за безопасност, качество и опазване на околната среда и се ангажираме да опазваме здравето на жителите на общностите, в които живеем и работим.

***

"Балканфарма" АД в Дупница е собственост на най-големият производител на генерични лекарства в света Teva Pharmaceutical Industries Ltd., след придобиването на Актавис от Teva през август 2016 г. Заводът на Teva в Дупница е лицензиран от Изпълнителната агенция по лекарствата на България (ИАЛ), валидна за страните от Европейския съюз, от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ (FDA), от регулаторните агенции на Австралия (TGA), Бразилия (ANVISA), Южна Африка (MCC), Турция, Русия, Канада и др. Производствената прoдукция се реализира в над 70 държави в Европа, Северна и Южна Америка, Канада, Азия, Южна Африка, Австралия и Нова Зеландия. В резултат на мащабна инвестиционна програма през последните 15 години, заводът в Дупница е един от най-модерните фармацевтични заводи в Европа за производство на твърди лекарствени форми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови