Българските моряци с видеопослание: Всички сме добре, скоро ще си бъдем вкъщи

OFFNews 13 април 2022 в 21:39 4132 2

Снимка maritime.bg

Всички сме добре. Eвакуираме се и скоро ще си бъдем вкъщи, заяви във видеопослание вторият помощник-капитан на кораба "Царевна" Веселин Славчев.

Клипът беше разпространен от специализирания портал за морската индустрия Maritime.bg.

Не се притеснявайте, здрави сме всички. Добре сме и всичко е наред, казва още Славчев. 

В ход е евакуация на част от екипажа на кораба „Царевна“, заяви министър-председателят Кирил Петков на брифинг по-рано днес в Министерския съвет.

Премиерът посочи, че 14 български граждани и един гражданин на Украйна, възпитаник на българското военноморско училище, вече се намират извън пристанището на Мариупол. Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето да се завърне в България.

Друга част от екипажа - трима български и двама украински граждани, включително и капитанът на кораба, са останали на плавателния съд по свое желание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Miro1001

13.04 2022 в 22:21

Руснаците и силите на Донецк са освободили българските моряци в Мариупол
Автор: Гласове 13 Апр 2022 1179 11
"Днес Народната милиция на ДНР, съвместно с въоръжените сили на Руската федерация, евакуира 15 членове на екипажа на товарен кораб "Царевна", сред които 14 граждани на Република България и един гражданин на Украйна". Това се казва в изявление на външното министерство на Донецката народна република (ДНР), публикувано в канала ѝ в "Телеграм".

Изявление на Министерството на външните работи на ДНР относно евакуацията на екипажи на чуждестранни кораби от Мариупол

След освобождаването на пристанището Мариупол една от приоритетните задачи на военнослужещите на Донецката народна република и въоръжените сили на Руската федерация беше незабавната евакуация на екипажите на чуждестранни кораби, които преди това бяха блокирани от украинските въоръжени формирования.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков