Българските моряци на 'Царевна' са добре, твърдят от МВнР

OFFNews 11 април 2022 в 09:12 2123 4

17-те български моряци на борда на кораба "Царевна", блокирани в Мариупол, са добре, твърдят от Министерството на външните работи.

От ведомството уточняват, че сънародниците ни са в добро здравословно състояние и с тях се поддържа непрекъсната връзка, предаде БНР.

Тази сутрин в интервю за БНТ президентът на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани Димитър Димитров заяви, че "за съжаление, няма никаква гаранция за моряците в Украйна".

"Такъв случай сме имали с кораба "Васил Левски" в далечната 1967 година, по време на Виетнамската война. Той е обстрелван в южната част на Виетнам. Същият кораб, за съжаление, после попада по време на войната в Израел. В тази ситуация всички трябва да разчитат на действията на корабособственика, който да даде инструкции на кораба как да действа”, заяви капитан Димитров.

Той е на мнение, че в тази ситуация Министерството на отбраната не може да направи нищо, тъй като България не е част от този военен конфликт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

6

офф бее

11.04 2022 в 13:00

ОффНюз,
Моля Ви, триийте профилите на разпространителите на фалшиви новини. Не е хубаво да давате трибуна на хора, лъжещи и всяващи паника. Как се чувстват роднините на тези моряци...
Гадния трол си бачка за стотинките, ама хората се плашат! Не е хубава тая работа, да знайте...

-60

3

офф бее

11.04 2022 в 11:49

Пази боже руснак да те освобождава...

2550

2

alfakentavur

11.04 2022 в 10:43

Лъжи и путлерска пропаганда.
Има още няколко турски кораба, които са в същото положение като българския. Който не е български, а е под забравих там какъв флаг. Моряците са българи.