Български ученици със 7 медала от Международна олимпиада по астрономия

OFFNews 12 октомври 2016 в 19:13 6576 3

Снимка БГНЕС

Български ученици спечелиха 7 медала от Международна олимпиада по астрономия, която се проведе в Смолян, съобщи БГНЕС. 

Учениците ни спечелиха един златен, два сребърни и четири бронзови медала. Това е най-доброто представяне на български ученици при участия в 19 олимпиади досега.

В олимпиадата участие взеха представители на 16 държави, сред които Румъния, Русия, Корея, Италия и България. Страната ни бе домакин за първи път на тази олимпиада. 

Златен медал и диплом за най-добро представяне получи Бойко Красимиров Борисов от СМГ „Паисий Хилендарски“ в София сред състезателите в старша възраст.

Сребърни медали спечелиха Стефан Иванов от ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас и Борис Панайотов от СМГ „Паисий Хилендарски“ в София.

Бронзови медали получиха Калина Георгиева от МГ “Д-р Петър Берон“ - Варна, Владимира Иринчева от ПЧМГ в София, Петър Димитров Димитров от ПЧМГ- София и Георги Александров от СМГ „Паисий Хилендарски“ в София.

Диплом за участие получи Атанас Стефанов от МГ „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив, който се състезава в младша възраст.

Отборът на България бе подготвен от Ева Божурова от Националната астрономическа обсерватория във Варна, Светлана Цекова от обсерваторията в Ямбол, Никола Каравасилев от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Захари Дончев от Института по астрономия на БАН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

13.10 2016 в 08:53

На прекрасните ни ученолюбиви и умни деца - поздрави за успехите им и пожелание да ги умножават занапред. А този, който им е връчил фалшивото знаме, да бъде позорно уволнен и заклеймен.

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!