Български ученици събраха 30 хил. долара за строежа на училище в Гана

OFFNews Последна промяна на 29 декември 2015 в 14:03 3630 4

Единадесетокласници от езиковата гимназия "Пейо Яворов” в Силистра събраха близо 30 хил. долара за построяването на училище за децата в Република Гана, съобщава БНР. По този начин българчетата станаха благодетели за 78 деца от предучилищна и начална училищна възраст в африканската държава. 

Благотворителната инициатива на гимназистите е вдъхновена от техния учител по английски език - 26-годишния американски доброволец Майкъл Пелехач и от класната им ръководителка Кремена Радоева. Като на шега учениците организираха кампания и успяха да съберат близо 30 000 долара за 25 дни. С парите е построена училищна сграда с три класни стаи в региона Волтар, Югоизточна Гана. Така 78 африкански деца вече не учат под открито небе, а силистренските младежи са горди с постижението си.

По волята на дарителите остатъкът от средствата след построяването на училището ще бъдае използван за обучение на учители и стипендии за децата. Училището е открито с официална церемония през ноември, а на специална плоча на входа е записано: "Посвещава се на обикновените хора, които могат да доведат до необикновена промяна".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.12 2015 в 13:13

Браво на децата и на техния учител!Учител не само по английски, но и учител по доброта и човечност.

29.12 2015 в 21:18

Пише се "пренаселва" и " Земята". Ти си глупак и срам за нацията.

29.12 2015 в 17:08

Браво на децата. А у нас можехме и парно да пускаме, ако не отиваха толкова кинти за субсидии и златни пръсти на разни пишман-"патриоти" от всички политически оттенъци.

Ама де такъв късмет.

Ей на, японската компартия от 50 години отказва субсидия и се издържа с членски внос, ама българските патриоти не само не отказват, ами и си пекат задните части по кубински плажове с нея.

29.12 2015 в 14:45

Познати учители от Силистра наскоро ми разправяха какъв кучешки студ е в някои училища и как пускат парното съвсем за малко сутринта и го спират после...

Можеха по-наблизо да си дадат парите тия промити мозъчета.

Това е една от основите на патологията на днешния педерализъм - трябва да ни пука за далечни и съвсем чужди хора вместо първо да помислим за нашите; да мислим в мъгляви термини и общи приказки как да "спасим "земята" вместо на първо място да се погрижим за нашето оцеляване и възпроизвеждане (в крайна сметка земята се пренаселява, няма нужда въобще да мислим за възпроизводство) и т.н.