Quantcast

Българките и гъркините пушат най-много в света

Елица Мартинова Последна промяна на 08 януари 2014 в 09:07 5294 4

Пушачи

Снимка БГНЕС, Архив

Пушачи

Българските жени заемат застрашителното второ място в света по дял на активни пушачи, сочат данни на Американската медицинска асоциация.

Според статистиката гъркините и българките са най-страшните пушачки в целия свят. В Гърция пристрастени към цигарите са 34,7% от нежния пол, а в България – 31,5%. След тях се нареждат Австрия, Франция и Белгия.

В някои страни като Източен Тимор, Русия и Индонезия над половината от мъжете пушат ежедневно. Към днешна дата най-много са мъжете пушачи в Източен Тимор – 61%.

Университетът във Вашингтон е изследвал данни от 187 държави в света. През 1980 г. мъжете пушачи са били 41%, а сега е намалял до 31%. Спад е отчетен и сред жените пушачи. През 1980 г. те са били 10,6%, а към днешна дата са 6,2%.

Въпреки намалелите проценти, с ръста на световното население броят на пушачите на практика се е увеличил, достигайки 1 млрд. души.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.01 2014 в 22:18

Като ви чета негативните коментари, единствената ми мисъл е: "Абе тия няма ли да запалят една цигара, та да гледат малко по-позитивно" :D :D :D Аз изчезвам да пуша, а пък нито съм ковра, нито чалгарка :) Професоре, излагате се с обобщенията :)

08.01 2014 в 14:44

Професоре,европейците пред които се прекланяте намират за нормално да го слагате на сестра си,което си е доооста по-гнусно от някакво пушене.

08.01 2014 в 10:52

Имам предположението, да не казвам убеждението, че българските жени, доколкото изобщо може да се обобщава, са с доста висок процент на простащина и грубоватост - нещо, което намира израз и в това, че явно много пушат. Същото, разбира се, се отнася и за целия български народ, който в някои отношения е нещо като кална локва, събрала най-много долнопробност в сравнение с всички други европейски народи!?

08.01 2014 в 09:35

Коври-чалгарки с нагло изражение вървят разкрачени и пушат по улиците. Бременни пушат, пред малки деца пушат. Бахги тъпите ***ки. Ей го дори западняците са се погнусили. По цивилизования свят пушенето намалява, обаче в Булгаристан се увеливава. Баси тъпата държава.