Българка, жертва на трафик на хора в Италия, разказа как е била изтезавана

OFFNews Последна промяна на 10 март 2019 в 11:00 5797 2

Българка, станала жертва на трафик на хора в Италия, разказа за преживяното на среща с президента Серджо Матадела, съобщи Нова телевизия. 

24-годишната жена, представена като Стефания, е в Италия от 7 години. В момента тя живее под протекция, след като е спасена от католическата общност на името на Папа Йоан XXIII.

Стефания заминала за Италия, когато била на 17 години, след като приятели на родителите ѝ я излъгали, че са ѝ намерили работа.

Оказало се обаче, че ще трябва да проституира и да търпи нечовешки мъчения. Сводници отрязали ушите ѝ и оскубали косата ѝ.

"Имах дупки по корема от токовете, с които ме ритаха. Бях без уши и с белези по лицето. Когато ме биеха, се надявах някой да види и да ме спаси. Когато след месеци видях да идват карабинери, се почувствах наистина щастлива", разказва Стафания.

Според спасителите ѝ тя изглеждала като излязла от концлагер, когато я намерили. 

След лечението ѝ католическата общност поема грижите за нея. В момента българката е полуглуха, но е успяла да си намери работа и да се възстанови.

„За цивилизоваността на едно общество се съди по състоянието на жените в него. Сексуалната експлоатация за съжаление е широко разпространена престъпна практика. Добре е да се нарече с точното ѝ име: робство. Това е позорното робство на нашия век”, коментира италианският президент. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови