Българка има спешна нужда от средства за лечение след лекарска грешка в Канада

OFFNews Последна промяна на 26 декември 2015 в 12:40 8246 14

Снимка bTV

Българка се нуждае от спешно лечение след лекарска грешка в Канада. Жената е частично парализирана, като състоянието й се влошава всеки ден, а единственият шанс за живот е терапия, за която са необходими още 30 хиляди долара. Нейната история разказва bTV. 

Ужасът за семейството на Капка започва преди 7 години. След рутинна операция на жлъчката в Канада състоянието на жената се влошава. Едва у нас докторите успяват да й помогнат, но жената вече е с тежки, животозастрашаващи увреждания.

„Имунната ми система рухна и оттам неврологично доста пострадах, докато най-накрая се откри, че имам менингитна бактерия в мозъка, която причинява тази парализа, ние не можехме да си представим, че всичко ще спре до тук и както канадските ни лекари ни увещаваха - "Ето инвалидният стол", "ще ви дадем медицинска сестра, която да се грижи за вас"”, сподели Капка.

С помощта на близките и приятелите си в България тя успява да събере 50 от необходимите 80 000 долара. След дни лечението й започва, но трябват още средства.

Всеки, който иска да помогне на Капка, може да го направи на този линк

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.01 2016 в 02:35

НЕ ВЯРВАИТЕ!! ТЕЗИ СЪЩИТЕ ЛЕКАРИ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ДА Я ЛЕКУВАТ БЕЗПЛАТНО ИЛИ ДА ПЛАТЯТ СТОИНОСТА-- ИНА4Е КАПКА МОЖЕ ДА ГИ ОСЪДИ В ТРОЕН РАЗМЕР

04.01 2016 в 02:32

--ПРЕДИ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕ СЪМ СИГУРЕН 4Е МНОГО Е ХВАЛИЛА КАНАДА --ЕТО И СЪДБАТА И - А ТЯ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ 4Е ТАМ МОГАТ ДА Я ОПЕРИРАТ БЕЗПЛАТНО : Т.Е. ТЕЗИ СЪЩИТЕ ЛЕКАРИ ДА ПЛАТЯТ ИНА4Е МОЖЕ ДА ГИ ОСЪДИ В ТРОЕН РАЗМЕР - НЕ ВЯРВАИТЕ НА ТАЖИ ЖАЛБА

30.12 2015 в 16:40

Да ме прощавате, но за втори път ми се набива в очи тази "трогателна история". Не мога да разбера след като в Родината е разкрита лекарската грешка и причината, защо се събират пари за лечение в щатите???? Извинявам се за невежеството, но семейството на сънародничката ни не е ли в състояние да плати вниските за възстановяване на здравните права и да се проведе лечение у нас. Или може би нашите лекари не са достойни за това????

28.12 2015 в 10:29

Хубава жена, дано се оправи, но:
аз лично (без да искам да ангажирам когото и да било) бих помогнал първо на някое българско дете в нужда или на някой българин, който е в България. Отишли с мъжа й в Канада. Направили лекарска грешка в Канада. Щели да й помогнат в ЮСА-то. А паричките да ги съберат българите в бедна България. Е хайде моля ви се. Избрали са да учат там, да работят там, да живеят там, децата им ще учат там и прочие, но ако може тук да им събираме пари, като изпаднат в нужда? Не!
И не ми казвайте нещо от сорта на: "обстоятелствата са я принудили, бла бла", защото какви обстоятелства? Учила е в Харвард, значи за никакви обстоятелства не може да става въпрос. Още нещо: с такава диплома да вземе кредит! Бързо бързо ще го изплати, при тамошните доходи за има няма 3-4-5 години.
Съжалявам, но още веднъж ще кажа НЕ! И не съм хейтър, опитвам се да размишлявам и преценям!

27.12 2015 в 13:27

не познавам случая и не говоря по същество, без да се запозная с медицинската документация, но тук изложеното е 100% партенка!!!

27.12 2015 в 10:33

Името Божие не трябва да се изказва напразно, „Евдокия". Спекулантите, прикрикрити зад него са безброй...

27.12 2015 в 08:21

Не искам да дочитам коментарите на мнителните и злословни наши сънародници...
За Бога - Коледа е!
Бог да бъде с всички ни.
Амин!

26.12 2015 в 20:50

Както е писал "чесън" - да си търси парите по съдебен път, за това не би следвало да има проблеми в Канада, стига наистина да е лекарска грешка.
Ако е истина, че се е дипломирала в Харвард, как така няма 80К да се лекува?! В Харвард образованието е абсурдно скъпо (нещо като 50К на академична година, разходите за храна, квартира са отделно; освен ако си гениален и са ти дали стипендия, но пък щом си гениален би се очаквало да знаеш как да вземеш кредит и да нямаш проблем да си го върнеш.
Как така живее в Канада (мисля, че лечението е безплатно), отива да се лекува в САЩ (платено лечение) и тръгва да събира пари в България?!

26.12 2015 в 18:10

Поредната измама!!! Как е възможно да живееш в Канада, да учиш в Харвард и да нямаш 80 хиляди долара за необходимо лечение? И още по-лошо, защто трябва да мамите хората в България, които и без това трудно свързват двата края? Тук в Канада съдят държавата за какво ли не, ако е наистина лекарска грешка тази болна жена ще вземе много повече пари отколкото са й необходими за лечение. Стига ни лъгахте, публикувате толкова невярна информация, проверете как стоят нещата преди да публикувате тези статии.

26.12 2015 в 16:23

В Канада има работеща съдебна система, да си намери парите от лекарите.