Българите разделени за санкциите срещу Русия

OFFNews Последна промяна на 19 май 2014 в 16:28 1303 6

Въпросът дали ЕС трябва да наложи икономически санкции на Русия, дори ако това застрашава доставките на газ до държавите-членки, разделя европейците на два полюса.

Това сочат данните на EUVOX (www.euvox.eu/bg) - многоезична уеб платформа, разработена специално за евроизборите и достъпна във всички страни членки на ЕС. В момента анкетата за мнението на европейците за санкциите е попълнена от над 1 млн. души. 

Гърците са против санкциите на ЕС срещу Русия, прибалтийските републики – „за”, а българите и германците – по средата. В Естония над 80% от анкетираните подкрепят мерките срещу Русия, в Литва и Латвия този дял е над 60%. В Гърция 58% са против налагането на икономически санкции. 

У нас процентът на одобрение и неодобрение е почти равен - съответно 41,8 и 41,4. Подобна тенденция се наблюдава в Испания, Словения и Германия,.

Според партийните пристрастия

Най-категорично против санкциите за Русия застават привържениците на „Атака” – почти 90% не са съгласни ЕС да налага рестрикции. 
Привържениците на БСП и АБВ също не са съгласни с икономическите санкции срещу Русия. По-голямата част избирателите на „България без цензура” (около 65%) също не подкрепят санкциите.
За икономически мерки срещу Русия се обявяват десните избиратели, привърженици на Реформаторския блок и ГЕРБ, като около 80% от РБ и 62% от ГЕРБ одобряват санкциите.

Източник: EUVOX

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.05 2014 в 08:28

по правилно е да се напише - рубладжиите и нормалните българи са разделени по този въпрос. знаем какво е мнението на рубладжиите за санкциите

20.05 2014 в 06:39

Мдааа,Питончев,ти по тая логика ще ни изкараш 100%рашапутки!Ошибаешся дорогой!Немаме общо с Рашастан,освен няколкото продажни душици,които за копейки са готови да закопат майка си!

19.05 2014 в 20:06

А къде в това изследване са Унгария и Италия?

19.05 2014 в 19:28

pitonchef, прав си, изкривени са данните. Става дума за многоезична "уеб-платформа", достъпна само за грамотни българи. Неграмотната пасмина е влюбена в (ка)Путин, ама не е гласувала, щото трудно.

19.05 2014 в 18:28

Захари Стоянов в биографията на Левски:
„А ти какъв ще да станеш, бай Василе, когато се освободим? - попитал го един път Божил Георгиев в присъствието на други трима апостоли: Ангел Кънчев, Димитър Общия и Сава Младенов.
- Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви - отговорил той. - Тогава аз ще да ти отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече.”

В средното училище преподаваха думите на Левски "От Русия, от Дядо Иван ще дойде свободата!". Думи записани уж в тефтерчето му. Tакъв текст липсва

19.05 2014 в 17:05

Ха-ха такива фалшиви изследвания и червен Кольо няма да може да направи. Реалните проценти специално за БГ най-вероятно са 80% против срещи 20% за. Да не говорим за страни като Естония, Литва и Латвия където около 30% от населението са етнически руснаци, а около 85 % са за санкции. Значи абсолютно всички естонци, латвийци и литовци са за санкции, че даже и половината от руското малцинство и то е за. Смешна пропаганда излагате се за пореден път Офнюз.