Българин приет в осемте най-престижни американски университета

OFFNews Последна промяна на 09 април 2015 в 21:14 13836 15

Харвардският университет е най-престижният в света, сочи класацията на THE за 2014 г

18-годишният Стефан Стойков е приет за студент едновременно във всички осем университета, влизащи в групата на висшите учебни заведения от Бръшляновата лига в САЩ, съобщава британският в. "Дейли мейл".

Стойков пристигнал със семейството си преди 10 години в САЩ. Той е завършил гимназия в Индианаполис в щата Индиана. Когато дошъл в САЩ, Стефан не можел да каже нито една думичка на английски език.

Десет години по-късно той е приет във всички осем висши училища от Бръшляновата лига - едни от най-престижните университети в света, отбелязва изданието.Всички университети му предлагат пълна стипендия, а няколко от колежите му плащат да им гостува и през април и да се запознае на място с програмите и условията им.

Самият Стефан признава, че не може да повярва в успеха си: "Чувството е невероятно. Никога не съм предполагал, че ще ми се отдаде възможност да избирам измежду най-престижните висши училища в света. Надявах се да ме приемат поне в един от университетите от Бръшляновата лига, но не и във всичките осем", споделя момчето.

Университетите от Бръшляновата лига са "Браун", "Колумбия", "Корнел", колежът "Дартмут", "Харвард", Пенсилванският университет, "Йейл" и "Принстън".

В 18 плика Стефан Стойков има "Да" и това са отговори от:

Harvard, Yale, Princeton, Brown, Columbia, University of Pennsylvania, Cornell и Dartmouth плюс още елитни 10 колежа:

Stanford, University of Chicago, Johns Hopkins University, Washington University in St. Louis, Williams College, Amherst College, Pomona College, Claremont McKenna College, Duke University и University of Notre Dame.

Статистиката показва, че тази година само още двама ученици в САЩ са приети във всичките 8 университета от Бръшляновата лига – един от Ню Йорк и един от Минесота.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.04 2015 в 21:50

Браво Стефчо постигнал си много досега и никога не се отказваи от мечтите си Успех ти пожелавам

10.04 2015 в 14:22

Bravo Stefan! Da si bormen I mojesht......
znchi da si yspql..

10.04 2015 в 11:31

Правилно е да се казва- американче с български произход!

10.04 2015 в 11:13

да ама българин в САЩ.

10.04 2015 в 10:29

Да, обаче човекът е учил 10 години в Америка. Това може да означава две противоположни неща: или нашите способности надвишават изискванията на американската образователна система, или нашата система е зле и затова завършилите тук не могат да покажат потенциала си.

10.04 2015 в 09:31

Mogem samo, kogato sme izvan BG inak si ostavame bezli4ni i neizvestni.....zachto li?

10.04 2015 в 09:04

Комплексарско заглавие.Правилното би било "Само трима са приети и в осемте най-престижни американски университета - двама американци и един българин" , Иначе излиза, че голямата новина е именно националността. Ето тук се крие нашия коплекс. Бих казал от цялото си сърце "Браво Стефчо! Ти си стойностен човек, но не защото си българин, а защото си Стефан Стойков!"

10.04 2015 в 04:54

Йово дали си Българин или не, не зависи от това къде си учил или къде живееш. Аз лично от 11 годишен не живея активно в България и не уча в българската система от 4 клас, но всичките ми приятели и познати знаят че съм 100% Българин. Може да имам 1-2-3 други паспорта в джоба, но те ми служат да облекчение по границите нищо повече.
И не "хайде стига" а дано има повече подобни статии 1 човек да си обърне малко мисленето четейки тази статия и да реши да се вложи повече във работа, училище значи статията не е писана на празно!

10.04 2015 в 00:51

Чудя се дали в Харвард ще го накарат да си провери бялата привилегия. ХАХААХХАХХАХАХАХХАХАХАХА.


Иначе честито на момчето, радвам се че има толкова много възможности отворени пред него! ^^

10.04 2015 в 00:16

"Българин"
Хайде стига с това "Булгар, булгар" и удряне в гърдите. Това момче е отишъл в Щатите, когато е бил на 8 години. Тоест е изкарал във великата ни образователна система само първите си два класа. От там нататък е продукт на американската система, сигурно е и американски гражданин вече.