Българин приет в осемте най-престижни американски университета

OFFNews 09 април 2015 в 21:14 15434 15

Харвардският университет е най-престижният в света, сочи класацията на THE за 2014 г

18-годишният Стефан Стойков е приет за студент едновременно във всички осем университета, влизащи в групата на висшите учебни заведения от Бръшляновата лига в САЩ, съобщава британският в. "Дейли мейл".

Стойков пристигнал със семейството си преди 10 години в САЩ. Той е завършил гимназия в Индианаполис в щата Индиана. Когато дошъл в САЩ, Стефан не можел да каже нито една думичка на английски език.

Десет години по-късно той е приет във всички осем висши училища от Бръшляновата лига - едни от най-престижните университети в света, отбелязва изданието.Всички университети му предлагат пълна стипендия, а няколко от колежите му плащат да им гостува и през април и да се запознае на място с програмите и условията им.

Самият Стефан признава, че не може да повярва в успеха си: "Чувството е невероятно. Никога не съм предполагал, че ще ми се отдаде възможност да избирам измежду най-престижните висши училища в света. Надявах се да ме приемат поне в един от университетите от Бръшляновата лига, но не и във всичките осем", споделя момчето.

Университетите от Бръшляновата лига са "Браун", "Колумбия", "Корнел", колежът "Дартмут", "Харвард", Пенсилванският университет, "Йейл" и "Принстън".

В 18 плика Стефан Стойков има "Да" и това са отговори от:

Harvard, Yale, Princeton, Brown, Columbia, University of Pennsylvania, Cornell и Dartmouth плюс още елитни 10 колежа:

Stanford, University of Chicago, Johns Hopkins University, Washington University in St. Louis, Williams College, Amherst College, Pomona College, Claremont McKenna College, Duke University и University of Notre Dame.

Статистиката показва, че тази година само още двама ученици в САЩ са приети във всичките 8 университета от Бръшляновата лига – един от Ню Йорк и един от Минесота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews