България, Румъния и Италия провеждат учебни бойни полети в София

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2016 в 08:49 2027 3

България, Румъния и Италия провеждат учебни бойни полети в София

Снимка Министерство на отбраната

Военно-транспортен самолети С-27J „Spartan“.

На столичната авиобаза Враждебна днес започва многонационалната летателна тренировка на военно-транспортната авиация “Balkan Spartan - 2016”. В тренировката участват военно-транспортни самолети С-27J „Spartan“ и екипажи на военновъздушните сили на България, Италия и Румъния.

Пребазирането на гостите и планирането на тренировъчните полети приключва на 3 юли, а тренировъчните полети започват на 4 юли. Задачите, които ще се изпълняват по време на “Balkan Spartan - 2016”, са: полети по маршрут на малка и пределно малка височина, тренировъчни заходи за десантиране на товари, тактически заходи за кацане, кацане и излитане от грунтова полоса, десантиране на парашутисти.

Летище София - Враждебна е определено като основно летище за излитане и кацане. Тренировъчните тактически заходи и кацания и десантирането на товари ще се изпълняват на летище Чешнигирово, а парашутните скокове – на летищата Пловдив и Чешнигирово. Парашутните скокове ще се изпълняват от парашутисти на авиобаза Крумово и на Сухопътни войски.

В щаба на учението “Balkan Spartan - 2016” освен военновъздушните сили (ВВС) на България, Италия и Румъния ще се включат още представители на ВВС на Словакия и на Европейската агенция по отбрана. Официални наблюдатели на учението ще бъдат представители на ВВС на Литва, Австралия и на Бреговата охрана на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Парламентът на живо