Европейската комисия одобри вписването на българската „Пастърма говежда“ в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер.
Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, обявиха от българското министерство на земеделието.
„Пастърма говежда“ има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин.
При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като храна с традиционно специфичен характер България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие „пастърма“.
Поради това защитата ще обхваща само наименованието „Пастърма говежда“ в неговата цялост.
Понятието „пастърма“ ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Последни коментари
Октим
Пеевски и Кирил Петков си крещяха 5 минути на първия ред в парламента (видео, снимки)
user4eto
Пеевски и Кирил Петков си крещяха 5 минути на първия ред в парламента (видео, снимки)
Танас
В София има 33 555 платени паркоместа, ЦГМ са продали 36 001 винетни стикера за живущи в тях
jdravun
Калин Стоянов призна, че Пеевски е охраняван от НСО
Итн
И третият път не донесе късмет: Парламентът е все така без ръководство (гласувания)