България отпуска 20 стипендии за студенти-франкофони от Западните Балкани и Централна и Източна Европа

OFFNews Последна промяна на 15 юли 2020 в 15:42 920 0

Правителството отпуска 20 стипендии за студенти-франкофони от Албания, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, Грузия, Република Северна Македония, Молдова, Сърбия и Украйна.

Днес то одобри проект на Споразумение между МВнР и Специализирания институт на Франкофонията за администрация и мениджмънт (СИФАМ) в София, което продължава действието на сключено през 2018 г. споразумение между двете институции и е за предоставянето на безвъзмездна финансова помощ от 58 000 лв. за 20-те стипендии.

Предоставената сума от бюджета на МВнР за 2018 г. по линия на официалната помощ за развитие не е усвоена, а новото споразумение предвижда тя да бъде използвана през учебната 2020/2021 г.

10 стипендии ще се предоставят на жени и момичета като по-уязвима група по отношение последиците от пандемията на вируса COVID-19, с което Споразумението се адаптира към новите приоритети за преодоляване на последствията от пандемията, пишат от правителствената пресслужба.

СИФАМ е специализирана структура за обучение на Университетската агенция на Франкофонията (УАФ) в сферата на управленските науки със седалище в София.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !