Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

България ер ще вози до Одеса, първият полет утре с Валери Симеонов

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2017 в 12:47 3628 1

България ер ще лети от София до Одеса и обратно всеки петък и неделя. Първият редовен полет е утре, в него ще участват народни представители и правителствена делегация, водена от вицепремиера Валери Симеонов. 

Стартирането на експлоатацията на линията е по инициатива на вицепремиера Валери Симеонов. Проектът е осъществен с активното съдействие на министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Всяка седмица - в петък и в неделя, ще се извършват полети в двете посоки. 

Линията ще подобри свързаността между двете държави и ще позволи на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с родината. Така ще се създаде възможност учещите и работещи в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10-12 часово пътуване с автобус. 
През юни с промяна в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност и в подзаконовата нормативна уредба беше облекчено договарянето със сезонни работници, което позволи в летния туристически сезон 2017 над 3000 граждани на Украйна и Молдова от български произход да работят у нас. Новата въздушна линия ще позволи по-високата им мобилност през 2018 г., както и развитието на двустранните туристически и икономически отношения с Украйна и Молдова, съобщиха от пресцентъра на правителството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8311

1

emilovf

21.12 2017 в 15:00

Идеята украинските българи да имат директна връзка ,за да идват тук бързо и удобно е много хубава.