Българи шест часа бяха блокирани на летището в Меминген

Авиокомпанията ги компенсира само с вода и пакетче бисквити

OFFNews 27 август 2023 в 17:27 3744 1

Снимка

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air остави българи шест часа блокирани на летището в Меминген, съобщиха от TravelNews, позовавайки се на сигнали от пътници.

Самолетът от Меминген до София излетя след повече от 6 часа закъснение към 15.30 часа местно време. Полетът бе планиран за 9 сутринта. На борда са обяснили, че е имало технически проблем със самолета и е трябвало да изчакат нов. 

Българите се оплакаха по-рано през деня, че са нямали никаква информация за закъснението и са останали блокирани на летището в Меминген. От Wizz Air са предоставили само пакетче бисквитки и вода на хората.

Wizz Air потвърждава, че полет W6 4340 от Меминген до София на 27 август е отложен с няколко часа поради извънредна техническа поддръжка на самолета, който в последствие е бил подменен с друг, обявиха за TravelNews от превозвача. Всички засегнати пътници са уведомени за ситуацията, като междувременно са им предложени и ваучери за храни и напитки. Към този момент самолетът е вече излетял от летище Меминген към София. Wizz Air поднася своите искрени извинения на засегнатите пасажери. Авиокомпанията полага постоянни усилия да минимализира промените в полетния си график и да транспортира пътниците си възможно най-бързо до желаната дестинация, като подчертава, че безопасността на пътниците, екипажа и самолета остава неин основен приоритет, допълват в позиция от превозвача.

Това е пореден проблем с Wizz Air през последните два месеца след като българи бяха зарязани през юли на летищата в Катания, Бари, Лондон Лутън и Франкфурт Хан. Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ поиска в средата на август план за действие от авиокомпанията с превантивни мерки срещу закъсненията и отмяната на полети

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

PaulPierce

27.08 2023 в 22:41

Никой не им пречи да ползват Луфтханза за 400 евро, там самолетите са редовни.
Закъсняват влакове, рейсове и всичко възможно, но пресата само за Уизеър гърми. Някой би си помислил, че се обслужват интересите на друг превозвач, собственост на мощна родна трибуквена организация :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!