Българче е починало след инцидент в турски курорт

OFFNews 13 юни 2018 в 16:47 13420 1

Снимка bTV

Българче е починало след инцидент в хотел в турския курорт Дидим. 

Момиченцето е починало след спускане по водна пързалка в петзвезден хотел. Инцидентът е станал на 6 юни. 

След спускането детето казало на родителите си, че е било ударено в корема. Малко след това то е загубило съзнание, разказва пред bTV бащата Веселин Вачев. 

За няколко часа детето е преместено в три болници в два града. Оказва се, че има спукан далак и кръвоизлив в стомаха.

Родителите на момиченцето се притесняват, че има опит случаят да се потули. Те обясняват, че в последната болница полицаи им дават да подпишат документ, като обясняват, че това е стандартна процедура. 

Родителите подписали документите, въпреки че били на турски и не разбрали съдържанието им, затова подозират, че е възможно с подписа си да са оневинили хотела за инцидента. 

От външното министерство съобщиха, че са запознати в подробности със случая. 

По указания на външния министър Екатерина Захариева незабавно е осъществен контакт със семейството с молба да предоставят документите, с които разполагат. Документите са получени на турски език и вече са предоставени на Генералното консулство на Република България в Истанбул с указания да се запознае с тях и да изпрати консулско лице, което да установи контакт с местните власти.

Българският консул Момчил Русинов вече пътува с цялата събрана информация, за да изясни на място обстоятелствата около смъртния случай.

Той ще посети прокуратурата в областния център Айдън, разследващите полицаи в град Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията. Отделно Генералното консулство ще поиска от Прокуратурата на Република Турция информация за водените процесуално-следствени действия, допълниха от министерството.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво пречи на българското кино? С директора на Национален филмов център Петър Тодоров разговаря Искра Ангелова (подкаст)