Авторски свещи и керамика - новите изделия с кауза на фермерския пазар на Lidl

Пазарът ще се проведе на паркинга на магазин Lidl ул. „Ладога“ 3 в София

OFFNews 02 септември 2021 в 17:49 980 0

Ръчно изработени свещи и керамика са новите изделия с кауза на фермерския пазар на Lidl. Събитието ще се проведе от 3-ти до 5-ти септември между 10 и 19 ч., на паркинга на магазин Lidl на ул. „Ладога“ 3 (пазарът на Борово).

Авторските предмети са изработени от младежи в ателието на фондация „Конкордия България“, която развива социалното предприятие. Основната цел е младите хора да придобият увереност и да се подготвят за пълноценен самостоятелен живот чрез обучение и защитено работно място. Клиентите ще могат да открият и изделия от висококачествено дърво, ръчна изработка, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница.

Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум, което цели популяризиране на каузите на граждански организации и подкрепа за дейността им.

Освен разнообразие от сувенири, посетителите на пазара ще могат да открият сочни круши, праскови и грозде от с. Бресник и свежи краставици и домати от южното село Лешница.

Няма да липсва и разнообразие от билки и чай, предлагани от “НВН- Билки за здраве”, с. Алино и добре познатите продукти на „Билка чудодейка“. Към чая, клиентите могат да добавят и слънчев мед и разнообразни пчелни продукти от производители от с. Габърница и от гр. Искър.

А към млечните и месни деликатеси на ферма „Катарино фууд“ от Разлог и месните изделия на „Новамес“ от Банкя, могат да изберат и подходящо вино от винарна „Магура“ от с. Рабиша.

Посетителите на фермерския пазар ще могат да грабнат и от дъхавия хляб от пекарна „Хлябът на Нена“ и да направят своя избор от изобилие от ядки орехи, бадеми и лешници от с. Генерал Тошево, както и да открият пресен боб и изобилие от тахани.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньори на Lidl по проекта са „Гастроном Смесен Магазин“ и Премиум Маркет 380 в партньорство с български земеделски производители, произвеждащи чиста храна и подкрепящи кампанията “Избирам 380 - Купувам български продукти с доказан произход”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews