'Автомагистрали' ЕАД: Не се притесняваме от одит

OFFNews 09 декември 2020 в 19:13 2380 0

"Автомагистрали" ЕАД не се притеснява от одит на дружеството от страна на Сметната палата. И ако такъв бъде възложен, ще окажем пълно съдействие.

Това пише държавното дружество в позицията до медиите във връзка с това, че по-рано през деня БСП поиска одит заради поръчки за 4 млрд. лева.

"Автомагистрали" има капацитета да поеме възложените от АПИ обекти. Дружеството няма незаконни договори, каквито опити за внушения се правят. Всички те са сключени при спазване на процедурите, предвидени в българското законодателство", заявяват те.

Ето и какво още се казва в позицията:

Напомняме, че различните обекти на компанията са в различна степен на подготовка и не се извършват строителни работи по всички едновременно. За ангажираните в строителния бранш е известно, че подготвителната работа отнема много повече време от самото строителство. Както и че е честа практика фирмите да си преотдават тежка механизация.

При добър мениджмънт се създава добра организация на работа и изпълнението на обектите върви по план. За нас най-важният обект е довършването на автомагистрала „Хемус" и искаме да уверим българските граждани, че работата по нея е с високо качество и ще е готова във вече обявения прогнозен срок.

Най-верният показател за управлението на дружеството са неговите финансови показатели. За 2019 г. „Автомагистрали" ЕАД е генерирало печалба от ‪6 764 000‬ лева. За тази година показателите също са добри и ще бъдат обявени в предвидения от закона срок - 30 юни 2021 г.

Продължаваме с отговорност да изпълняваме поетите ангажименти по сключените договори с АПИ, а политическите коментари ще оставим на политиците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!