Автоинструктурите на протест: "Ние не сме корумпирани"

Антония Чорева 27 юни 2017 в 07:55 1955 1

Автоинструктори и представители на школите за шофьорски курсове ще протестират днес срещу готвените от Министерството на транспорта промени срещу купуването на шофьорски книжки.

Протестът им е под надслов "Ние не сме корумпирани".

Така те обясняват, че корупцията в системата не е заради тях, а заради системата. 

Промените в Министерство на транспорта предвиждат практическите изпити да се провеждат в държавни коли, оборудвани с камери, които да записват звук и картина от случващото се в автомобила и извън него. А маршрутът, който трябва да се премине, ще се определя от компютър. Целта на Министерството е да се ограничат измамите с купуване на шофьорски книжки. 

Автоинструкторите обаче са против, а обидата им ги изкарва на протест. Според тях, купуването на книжки идва заради опорочена система, по която се работи, а не заради корумпирани служители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

27.06 2017 в 13:25

Логиката на този протест ме затормозява. "Ние не сме корумпирани, но продаваме книжки, защото системата ни кара." Това ли искат да кажат? Тя че системата е тромава, мудна и податлива на корупция ясно, но все някой някъде е корумпиран. Дай сега да виним системата и нищо да не правим...
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков