Австралийски герои и 'Дивата Европа' по Viasat World

Неочакваната звезда на Viasat Nature „Беър: Героят на коалите“ се завръща от 3 март

OFFNews Последна промяна на 22 февруари 2021 в 01:49 1258 0

Обикаляме света с Viasat Nature и Viasat Explore този март. Започваме с „Доброволци в дивата природа“ в Южна Африка на 1 март, отиваме „На лов за хипопотамите на Ескобар“ на 4 март, а от 7 март всяка неделя от 14:00 часа се любуваме на „Дивата Европа“ с новия сезон на „Уелс: Дивата земя“ и „Вълшебните планини на Германия“.

Междувременно по Viasat Explore се запознаваме с „Герои на разрушението“ в Австралия – от сряда, 3 март, в 22:45 часа, а съботите са „с турбо заряд“ от обяд чак до повторението на „Герои на разрушението“ в 18:45 часа с поредиците „Редки коли и печалба“, „Автоработилница „Последна спирка“, „Маниакални коли“ и „Лъскави трошки“.

Също от 3 март – по Viasat Nature, се завръща големият герой кучето Беър, което спасява коали!

Беър: Героят на коалите по Viasat Nature
3 март от 15:00 часа, 13 март от 15:30 часа, и 21 март от 18:50
Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Водещият, блогър и активист в дивата природа Тайсън Майр проследява невероятната работа на кучето Беър и екипа му, докато спасяват и помагат на ранени коали от опожарената пустош в южната част на Куинсланд и други зони.

През австралийското лято на 2020 г. храстови пожари изгориха площ с размера на Англия и Уелс, взети заедно, а повече от един милиард животни загинаха в тях. Това е история за смелост пред ужаса на пожара, оцеляване и надежда, възкръснала от пепелта.

Вижте интервюто на Cinema Confidential с водещия на предаването Тайсън Майр, специално за българските зрители и почитатели на кучето Беър

Доброволци в дивата природа
От понеделник, 1 март, всеки делничен следобед в 14:00 часа

Поредицата следва ветеринарите и доброволците, които са се отказали от платената си работа във Великобритания и са се преместили в Южна Африка, за да спасяват, помагат и пускат на свобода някои от най-застрашените животни в света.

Те преместват жираф, спасяват хипопотам на две седмици, стават сурогатни майки на осиротели маймуни, правят дишане уста в уста на гепард и помагат в процеса на премахване на рога на носорог - всичко това за един ден. Героите в дивата природа ни пускат в живота си и обсъждат с нас страстта си да спасяват животни, застрашени от изчезване - от пингвини и акули на Западен нос до "Големите пет" в равнините.

Рубрика: Дивата Европа по Viasat Nature
Всяка неделя от 7 март в 14:00 часа

Този март изследваме природната красота на Европа - наслаждаваме се на дивите пейзажи на Румъния, Швейцария и Норвегия и посещаваме Уелс с новите епизоди на "Уелс: Дивата земя". Друга премиера е "Вълшебните планини - В сърцето на Германия", където се потапяме в дивата природа на малко известните планини Харц.
Уелс: Дивата земя - Нови епизоди започват от неделя, 21 март, в 14:00 часа
• Вълшебните планини - В сърцето на Германия - Събота, 28 март, в 15:00 часа и в 18:30 часа


На лов за хипопотамите на Ескобар
4 март в 20:00 часа, 6 март в 14:40 часа, 7 март в 18:30 часа, 24 март в 19:45 часа
Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Скандалният наркобарон Пабло Ескобар печели милиарди долари от незаконен трафик на кокаин в САЩ. По време на страховитото му управление, той заповядва на своите поддръжници да организират залавянето на четири хипопотама в Африка и да ги доставят със самолет до прочутото му плейбойско ранчо.

Хипопотамите е трябвало да бъдат показвани като атракция, за да впечатлят и забавляват неговите приятели наркобарони. Така обаче неволно Пабло Ескобар създава нашествие на непознат вид в Колумбия с ужасяващи последствия.

След като разрушават оградите и успяват да избягат от имението му, хипопотамите проникват в дивата природа на Колумбия, като се размножават двойно по-бързо от африканските си братовчеди. Ветеринарката Джина Паола Серна Трухийо е натоварена от правителството със задачата да овладее ситуацията.

Герои на разрушението по Viasat Explore
Започва от сряда, 3 март, в 22:45 часа с повторение в четвъртък в 18:45 часа
Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Опасност, драма и разрушение в документалната поредица, чието действие се развива в невероятната индустрия. Сдобийте се с рядък достъп до разрушителната площадка, където елитни екипи и техните мега машини се справят със сгради и странни структури, за да ги отстранят, преди лудите крайни срокове да ги догонят. От апартаменти във висините до потънали яхти, странни конструкции и гигантски складове, нашите герои не се отказват, а влагат ежедневно в своите проекти твърдост и решителност, изобретателност и хитрост, съчетани с чувство за хумор, приятелство и хладнокръвие.

Рубрика: Съботи с турбо заряд по Viasat Explore
Всяка събота от 6 март, от 11:30 часа до повторението на „Герои на разрушението“ от 18:45 часа

Турбо заряд ви очаква по Explore всяка събота с маратони от най-страхотните поредици за откриване, поправяне и замяна на коли като „Редки коли и печалба“, „Автоработилница „Последна спирка“, „Маниакални коли“ и „Лъскави трошки“. Хората в тях са сериозно запалени по автомобилите. Дали търсят изгубени съкровища в изоставени гаражи и автомобилни гробища, или участват в търгове, те имат погледа, уменията и познанията да накарат колата или ситуацията да работи за тях.

Viasat Explore е създаден от нещо повече. Ние сме смели, любопитни и решителни приключенци – да изследваме новото и необикновеното ни движи напред. От актуални научни открития до ежедневния живот на интересни хора, които правят всичко по малко по-различен начин. За пълната програма на ТВ канала следете www.viasatexplore.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови