Август сменя юли, следобедният дъжд остава

OFFNews 30 юли 2018 в 06:39 4126 0

Валежи ще има и днес, най-много в северна България. Жълт код е обявен за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Повече слънце ще има край морето. 

Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, а вятърът ще е до умерен.  

В планините ще има краткотрайни летни бури. Термометрите няма да надхвърлят 21 градуса на 1200 м височина. Край морето ще става за плаж до обяд, после ще вали за кратко. На брега и сред вълните от 1-2 бала максималните температури ще са около 27 градуса. 

Утре, в последния ден на юли, времето няма да се промени съществено - валежи, гръмотевици, възможни градушки след обяд, повече в  Западна и Централна България. 

И през първия ден от август ще има превалявания, но те ще са в следобедните часове и главно в Западна и Централна България, където отново са възможни интензивни, в отделни райони значителни валежи. Преди обяд ще бъде предимно слънчево. Температурите слабо ще се повишат. 

Между 3 и 8 август ще преобладава слънчево време. Най-топлите дни ще са в средата на месеца, според прогнозата на НИМХ. Към края на август отново ще вали повече. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови