Авария в Арсенал доведе до разрушения. Пострадали са шестима (допълнена)

OFFNews 11 март 2020 в 10:11 4387 0

Шестима ранени и разрушения е равносметаката след авария в цех 130 на завод „Арсенал” в град Мъглиж. Пострадалите са откарани в Спешния център в Казанлък, без опасност за живота.

По-късно се разбра, че целият клон на завод „Арсенал“ в Мъглиж е разпуснат заради големите поражения - всички сгради са без прозорци и врати. Кратерът, който е изкопан на мястото на взривилия се склад, е няколко метра. Криминалистите работят и по версията за умишлен взрив, защото във взривения склад не е имало нито хора, нито машини, които да работят.

От ръководството на предприятието съобщиха, че инцидентът е станал в склад към завода, но тепърва ще се установява какво точно е станало.

Екип от трима следователи от Националната следствена служба (НСлС) поема случая. Екипът е съпровождан от мобилен център за разследване, който е оборудван с дрон.

На мястото на инцидента вече са окръжният прокурор на Стара Загора и следователи от Следствения отдел към Окръжната прокуратура.

Това е поредният инцидент в оръжейницата. На 17 октомври 2018 г. шестима работници пострадаха при авария в цех 120 на завод 3.

В средата на март същата година 27-годишен служител на „Арсенал” загина, а друг с 10-годишен трудов стаж бе ранен. Инцидентът бе причинен от запалване на смесител в помещение на цех 130 на завод 3. Няколко дни след инцидента пострадалият издъхна в болница от тежките рани.

Две жертви имаше при взрив на пресоваща машина отново в завод 3 на „Арсенал” през април 2016 г. В края на май 2016 г. загина 52-годишен работник след взрив в обект на завод 4 на "Арсенал "АД, който е разположен в Мъглиж.

В края на февруари 2014 г. при взрив загина 63-годишен работник.

На 11 и 12 септември 2012 г. имаше серия от взривове в оръжейницата.

На 21 юни 2011 г. при друг инцидент пострада тежко една жена, която по-късно почина от раните си в казанлъшката болница.

„Арсенал” АД – Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови