Атлети от 7 държави ще се борят за Световната купа по стрийт фитнес в Княжеската градина

OFFNews 20 септември 2019 в 06:05 1977 0

Голям международен турнир за Световната купа по стрийт фитнес ще отбележи края на София ърбан зона спорт 2019, организирана от „София – европейска столица на спорта“ и Столична община.

В България пристигнаха едни от най-добрите майстори на уличния фитнес, които са подготвили уникални изпълнения. Ще участва атлети от Русия, Украйна, Франция, Израел, Гърция и Сърбия. Наред с тях ще се представят най-добрите 15 български състезатели според класирането на последното държавно първенство. 10 от тях са над 16-годишна възраст, 5 са под 16 години. 

Победителят в турнира ще получи право да участва във финала за Световната купа през декември в Хонг Конг.

Турнирът за СК утре ще бъде открит в 12.00 ч. в присъствието на легендарния гимнастик Йордан Йовчев, четирикратен олимпийски медалист и организатор на турнири по стрийт фитнес и градски паркур. Изпълненията на виртуозите са придружени с музика и много настроение на специално изграден сет в Княжеска градина срещу Софийски университет.

Стрийт фитнесът набира все по-голяма популярност по цял свят и чака в близко бъдеще прием в олимпийската програма. България записа напоследък впечатляващия успехи – Цвети Станева спечели световна титла в лека категория, а Даниел Христов е световен шампион в средна категория. Имаме и още трима медалисти от първенства на планетата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови