Атлантическият съвет поиска да отнемем от Русия СОК Камчия

От организацията искат базата на ЛУКОЙЛ в Росенец да бъде под пълен държанен контрол

OFFNews 08 март 2022 в 15:35 12086 3

Атлантическият съвет на България поиска от премиера Кирил Петков българската държава незабавно да отнеме собствеността на ваканционния комплекс "Камчия", който е собственост на правителството на Москва. Освен това от организацията настояват за налагане на пълен държавен контрол на базата на ЛУКОЙЛ в Росенец край Бургас.

Ето и текста на цялата позиция на атлантиците:

ОТВОРЕНО ПИСМО
ДО:
Г-н Кирил Петков
Министър-председател на Република България
КОПИЕ:
г-н Никола Минчев
Председател на Народното събрание на Република България

Уважаеми г-н Петков,

Русия обяви България за вражеска държава. За Русия България е враг откакто съществуваме, но вече Путин го обяви и официално. Това ние, членовете и последователите на Атлантическия съвет на България, за разлика от много други, го знаем отдавна и неуморно от години го правим достояние на българския народ и на българските правителства.
Преди повече от две години, на 30.12.2019 г., отправихме призив към правителството на Бойко Борисов (https://www.facebook.com/BGATLANTIC/posts/539771996612703), за поставяне под български контрол на фактически руските анклави на българското Черноморие - базата на „Лукойл“ в Росенец и Санаторно-оздравителния комплекс "КАМЧИЯ".
Предупреждавахме за внедрените във Варна, Поморие, Бургас и Св. Влас руски военни лица, специализирани за диверсионни операции зад граница и прикрити като "постоянно пребиваващи в страната". Предупреждавахме и че България продължава да бъде под тежка руска енергийна зависимост, въпреки че ИМА АЛТЕРНАТИВА. Предлагахме решения.

Предупреждавахме, че в държавното и политическо управление на страната налагат позициите си руски агенти на влияние и откровени шпиони, стремящи се да превърнат България във васал на Русия.

Това състояние на управлението на държавата, в днешните условия на разпалената от Русия агресивна, варварска война против свободна и независима Украйна и в условията на крайно изострената хибридна война срещу България, срещу Европейския съюз и срещу НАТО, е недопустимо и вече е нетърпимо!

Време е за незабавни действия на българското правителство и парламент за прекратяване на всички зависимости на българската държава от Кремъл!

Войната на Руската федерация срещу Украйна, заедно с хибридната агресия против ЕС, НАТО и България и всъщност, война срещу демократичните правила и ред в целия свят, ще свърши и Путинска Русия ще бъде разгромена. Свободата и демокрацията ще победят, включително и в Русия, някой ден. Но днешното бездействие на България и позорът от фактическия криворазбран неутралитет на българските власти ще тежи на поколения български граждани и обрича България на съдбата на държава от трето качество.

Атлантическият Съвет на България категорично настоява САНАТОРНО-ОЗДРАВИТЕЛНИЯ КОМПЛЕКС „КАМЧИЯ“ НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ОТНЕТ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА И
ДА БЪДЕ НАЛОЖЕН ПЪЛЕН ДЪРЖАВЕН КОНТРОЛ НАД БАЗАТА НА „ЛУКОЙЛ“ В РОСЕНЕЦ!

Настояваме правителството и народното събрание незабавно да пресекат намерението на Русия – както тя го обяви още преди две години - да превърне СОК „Камчия“ в „основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на руските интереси в Европа“. Пасивността на българския министерски съвет и народно събрание към това намерение на Русия е неприкрито и очевидно за целия свят съучастие на България в създаването на собствената ни територия на вражеска руска база за провеждане на операции на хибридната война, а със сигурност – и на евентуалната гореща война, която Руската федерация е планирала отдавна, подпали и вече провежда против България, против Европейския съюз и против държавите от Атлантическия алианс.

Призоваваме министър-председателя и председателя на народното събрание да отхвърлят всякакви илюзии и да оставят късогледите си партийни сметки, че с неутралитет могат да спасят България от руските ракети. Нека бъде ясно на всеки– врагът напада най-слабото място, а вече няколко български правителства, включително и днешното, полагат упорити усилия да поддържат България като най-слабото място в сблъсъка на Русия с демократичния свят. Както много пъти в нашата най-нова история, Русия няма да се поколебае да удари България отново и за пореден път.

Затова призоваваме национално отговорните, демократични и патриотични български граждани, политически партии и граждански организации да настояват министър-председателят и председателят на народното събрание да поемат персоналната си отговорност и чрез всички държавни институции незабавно да дадат силен и ясен отпор на вражеските планове на Кремъл!

На българска територия не трябва да допуснем втори Крим и Донбас!

Настояваме санаториалния комплекс „Камчия“ да се използва като бежански център за бягащите от руската агресия в Украйна българи и украинци. Този комплекс разполага с необходимата леглова база, места за хранене, снабдяване, училище, спортни бази, басейни, логистични и комуникационни мрежи и др., които могат ефективно да подпомогнат бедстващите майки, деца и възрастни украински граждани.

След приключване на войната комплексът „Камчия” да се използва съобразно приоритетите на българското общество.

Министър-председателят и председателят на народното събрание да поемат личната си отговорност и изпълнят своя дълг на държавници. Пред лицето на войната трудните решения са неизбежни а неутралитетът и отлагането ги правят само по-тежки и болезнени за всички.
И всеки ще понесе своята лична отговорност – и пред историята и пред хората.

Атлантически съвет на България

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

4

Bace7

08.03 2022 в 19:43

Да не се спусне само руски десант в БНБ да си отброи колкото струва комплекса, в злато? :) А Шломо панически ще избега с трабанто посока Девеселу, търсейки да наеме бункер :)

-8580

3

Да се преименува на лагер:
"Децата на Украйна".
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика